Dovlecei umpluti cu legume si carne de pui

Ingrediente:

6 dovlecei

300 gr.ciuperci proaspete

300 gr. carne de pui

3 rosii proaspete

200 gr. branza tare

sare, piper

2 oua

patrunjel proaspat

Carnea de pui se pune la fiert, iar dupa ce a fost fiarta se taie cubulete si se pune putin la rumenit. Cand este gata se adauga ciupercile taiate feliute. Rosiile se taie in cuburi mici si se adauga peste carne.  Se lasa la foc mic pana scade compozitia.  Se ia de pe foc si se adauga  branza rasa, apoi condimentele.

Dovleceii se taie in doua parti, pe lung si se scobesc cu o lingura. Se pun in tava si se umplu cu compozitia de carne si legume.

dovlecel umplut

Se lasa la cuptor cca 25 de minute , dupa care se pune peste fiecare dovlecel putin ou batut, amestecat cu branza. Se mai lasa inca 10 minute si apoi se opreste cuptorul.

Se pot servi si calzi si reci, cu iaurt simplu sau cu sos de usturoi.

dovlecei la cuptor

 

Lasă un răspuns