Aloe Vera – miracolul naturii

„Sunt patru plante indispensabile pentru viata omului: graul, strugurii, maslinele si planta de aloe. Prima hraneste, a doua bucura inima omului, a treia aduce armonie, a patra te face sanatos.” – Cristofor Columb

Desi nu este singura specie cu efecte curative, conform cu ultimele cercetari medicale in domeniu, Aloe vera este specia cu cele mai puternice rezutate medicale.

Denumirea de „aloe” provine de la cuvantul arab „aloeh”care inseamna” seva cristalina si amara”, iar planta a fost utilizata inca din antichitate, fiind renumita pentru virtutile sale curative.

Vechii egipteni o numeau ” planta nemuririi” si o puneau printre darurile funerare inmormantate impreuna cu faraonii, pentru a asigura, chiar si dupa moarte, sanatate spirituala faraonului.

Prima atestare”documentara” a plantei miracol o gasim incrustata in piatra pe o placuta descoperita intr-un mormant egiptean de acum 3500 ani. Primul tratat medical antic ce mentioneaza planta de aloe si efectele ei vindecatoare se numeste ” Papyrus Ebers” si se estimeaza ca a fost redactat in jurul anilor 1553-1550 i.d.H.

Pentru a face mai accesibila intelegerea valorii pe care o are Aloe vera pentru fiecare persoana, va prezint in continuare efectele principale ale gelului de Aloe:

  • Detoxifierea: normalizeaza  metabolismulsi detoxifica organismul;

  • Stimularea regenerarii celulare:  stimuleaza regenerarea tesuturilor si aparitia celor noi, sanatoase;

  • Penetratia: prin agentii sai activi are capacitatea de a patrunde in tesuturile umane pana in profunzime;

  • Stimularea sistemului imunitar: confera eficienta in reactia naturala a organismului de a se apara de ageresiunile externe si a se auto-apara.

  • Efect puternic sinergic: antibacterian, antiviral, antifungic, sedativ, analgezic.

Faptul ca Aloe vera este capabila sa amelioreze si chiar sa vindece o lista mare de afectiuni, rezultat care a fost observat, atat de catre medici cat si de catre consumatori, a facut ca planta sa fie denumita semnificativ ” planta vindecatoare”.

Lasă un răspuns