Tarta cu mere

Ingrediente:
225 gr. faina
1 ou
100 gr unt
1 lingura zahar pudra
5 mere
3 linguri zahar pentru calit merele
zahar vanilat
scortisoara

Se framanta din toate ingredientele un aluat fraged pe care il lasam la frigider 2 ore.
Intre timp curatam 5 mere de coaja, le taiem cubulete, adaugam zaharul si le punem la foc pentru a le cali. Cand sunt racite se adauga scortisoara si zaharul vanilat.
Intindem o foaie groasa de 3-4 cm din aluatul care a stat la frigider, apoi in asezam in tava de tarta.  Se inteapa din loc in loc cu furculita, apoi se da la cuptor, 15 minute.
Se pun apoi merele si se mai lasa la cuptor cca 30 minute la foc potrivit.
Acest aluat de tarta se poate folosi pentru orice fel de umplutura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *