Suc de roșii I

Acest suc se folosește atât la supe și ciorbe cât și la diferite mâncăruri și sosuri. Se recomandă să se folosească sticle mici, deoarece atunci când se desface o sticlă trebuie consumat imediat, pentru că în contact cu aerul se alterează.

Se aleg roșii sănătoase și foarte bine coapte, se spală bine, se rup în două și se așează într-o oală pe foc. Se amestecă din când în când cu o lingură de lemn. Când roșiile sunt foarte bine fierte, se dă oala jos de pe foc, se lasă să se răcească și se trec prin sită, în așa fel încât să rămână în sită decât semințele și pielițele.

Lichidul rezultat se așează pe foc și se adaugă sare. Se lasă să clocotească bine câteva miute. După gust se adaugă partunjel tocat, frunze de țelină, foi de dafin, piper negru.

Se toarnă sucul clocotit în sticle care apoi vor fi acoperite cu pături groase. Trebuie să stea așa chiar și două zile ca să se răcească foarte bine. Se pastrează în loc aerisit si uscat.

Daca știm că există posibilitatea de a nu se păstra în acest fel, se lasă cca. 30 minute sticlele la sterilizat.

Lasă un răspuns