Socată cu drojdie- cum pregătim acest minunat suc cu aromă discretă. Este la fel de bună ca socata fără drojdie și nu se simte nicio diferență între cele două tipuri. Sunt la fel de aromate și frumos colorate de la florile de soc. În această perioadă se găsește din abundență în piață și putem să beneficiem de multiplele beneficii și iarna.
Cumpărăm mai multe flori de soc, avem grijă să nu aibă diferite insecte mici și le punem la uscat într-un loc ferit de razele directe ale soarelui și foarte bine ventilat. Se păstrează foarte bine în săculeț de pânză sau pungi de hârtie.
Ingrediente socată cu drojdie:
- 5 l apă
- 2-3 lămâi
- 500 gr. zahăr
- 10 flori de soc
- 5 gr. drojdie
Se pune apa împreună cu zahărul într-o oală pe foc și se face un sirop. Când este gata se oprește focul și se adaugă florile de soc și lămâile tăiate felii subțiri.
Se amestecă bine și se pune un capac. După ce s-a mai răcit puțin se adaugă și drojdia și se lasă până a doua zi să fermenteze.
Se strecoară și se pune lichidul în sticle( de preferat de sticlă).
Pentru această rețetă se poate varia cantitatea de zahăr și sucul de lămâie după preferință.