Briose cu crema de mascarpone

Brioșe cu cremă de mascarpone

Aceste rețetă de brioșe cu cremă de mascarpone este una dintre cele mai ușoare rețete pe care o putem face acasă. Se poate folosi ca rețetă de bază la care să adăugăm cacao, pudră de roșcove, fulgi de ciocolată sau alte ingrediente după preferință.

Se fac foarte ușor și nu avem nevoie de foarte multe ingrediente. În plus, nu trebuie să pierdem foarte mult timp pentru pregătirea și coacerea lor. Trebuie doar să avem puțină răbdare să se răcească înainte de servire.

De-a lungul timpului am făcut și brioșe sărate, iar cele mai cerute în familia noastră sunt brioșele cu porumb.

Pentru brioșe cu cremă de mascarpone avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 gr. zahăr
  • 3 ouă
  • 140 ml. lapte bătut
  • 200 gr.unt 80% grăsime
  • un praf de sare
  • 50 gr.cacao
  • 150 ml ulei
  • 250 gr. făină
  • un pliculeț praf de copt
  • arome după preferință

O primă regulă care trebuie respectată atunci când facem brioșe este că trebuie să amestecăm întâi separat ingredientele uscate și ingredientele umede.

Dacă dorim să obținem niște brioșe bine crescute cu un moț, care arată ca niște mici munți trebuie să lăsăm aluatul înainte de coacere la frigider pentru câteva ore sau de preferat peste noapte. Făina se va hidrata foarte bine, iar contrastul de temperatură din momentul când le punem la copt va forma acei munti in miniatură.

Amestecăm făina cu praful de copt și cacaua și apoi le cernem. Punem untul la topit, dar trebuie să nu fie foarte fierbinte in momentul folosirii. Când este la o temperatură potrivită îl amestecam cu uleiul și laptele bătut.

Spargem ouăle într-un bol încăpător și le mixam cu sarea și zahărul până amestecul își mărește considerabil volumul. Acum e momentul să adăugăm amestecul de unt,ulei și lapte și mai mixăm puțin doar cât să se încorporeze bine. La sfârșit adăugăm toată făina si mixăm. Obținem o compoziție bine legată.

Lăsăm la frigider câteva ore sau dacă se poate peste noapte. Porționăm compoziția în forma specială de copt brioșe în care punem hârtie pentru brioșe sau forme speciale din silicon. Umplem formele cam pe trei sferturi si dăm tava la copt în cuptorul încălzit înainte. Timpul de coacere este de aproximativ 13-15 minute în funcție de cuptor.

Se pot servi și așa simple sau ornate după preferință. Pentru decor eu am folosit 300 gr. mascarpone, zahăr vanilat, zeama de la două lămâi verzi și 250 gr. cremă de brânză. Le-am mixat apoi am lăsat amestecul la frigider aproximativ 1 oră. Pentru decor am mai folosit coajă rasă de lămâie verde.

Lasă un răspuns