4 gălbenuşuri
150 gr. zahăr
500 ml. lapte
1 ananas foarte bine copt
150 ml. smântână pentru frişcă
200 gr. vişine
Se încălzeşte laptele împreună cu smântâna, apoi se lasă până ajunge la temperatura camerei.
Gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul după care se adaugă laptele şi se amestecă foarte bine.
Se pune compoziţia pe baie de aburi şi se lasă la fiert până se îngroaşă.
Ananasul se pasează până se obţine un piure fin.
Pentru îngheţare eu am folosit o maşină pentru îngheţată în care am pus toată compoziţia la care am adăugat treptat piureul de ananas. După programul de 40 de minute. este numai bună de servire.
Pentru sos se pun vişinile pe foc cu 100 gr. zahăr şi se lasă la fiert.Se lasă sa fiarbă exact ca o gemul de vişine, apoi se trece totul prin sită. Dacă sosul este prea lung se mai pune la fiert până se obtine consistenta dorită.
Pentru cine nu are maşină pentru îngheţată, compoziţia amestecată cu piureul de ananas se lasă la congelator aproximativ 2 ore, dar trebuie scoasă din când în când pentru a amesteca si apoi băgată înapoi.