Produse pentru imunitatea copiilor

  Odată cu instalarea sezonului rece sistemul imunitar are nevoie de aliați care pot îmbunătăți capacitatea acestuia de a lupta cu răcelile și virusurile.

Copiii în mod frecvent sunt mai predispuși la schimbarile bruște de temperatură. Trecerea de la o temperatură la alta și umiditatea favorizează infecțiile respiratorii. De incidența afecțiunilor respiratorii nu este vinovată  temperatura scăzută cât aptul căorganismul petrece mult timp in spatii inchise, neaerisite.  Sistemul imunitar al copiilor nu este complet maturizat, de aceea ei sunt cei care se îmbolnăvesc cel mai des și repede.

În această perioadă părinţii trebuie să se implice mai mult în regimul alimentar al copiilor şi trebuie să îi înveţe pe aceştia care sunt regulile de igienă elementare, astfel încît să fie feriţi de eventualele probleme. Copiii trebuie învățați să consume în fiecare zi fructe și legume. Se știe foarte bine proverbul ” un măr consumat pe zi ține doctorul departe.”Aportul de vitamine din fructe și legume ajută organismul în lupta cu bacteriile și virusurile.logo

Tot în această perioadă trebuie să se reducă consumul de dulciuri și sucuri acidulate deoarece acestea slăbesc sistemul imunitar şi pot duce la hiperactivitate, deci la dezechilibre privind programul de odihnă şi calitatea somnului, care coroborate duc la apariţia răcelilor.

În farmacii se găsesc tot felul de produse pentru creșterea imunității la copii:sirop de tuse cu propolis și echinaceea, acadele cu miere și lămâie.Mierea de albine – este un important remediu natural pentru creșterea imunității, facilitează digestia, îmbunătățește activitatea inimii, are efect antibacterian.

La Vegis găsim produse de imunitate pentru copii, potrivite pentru fiecare vârstă. De la ceaiuri și siropuri pentru imunitate la spray de gât cu propolis fără alcool toate aceste produse sunt create special pentru a ajuta sistemul imunitar al copilului să  facă față atacurilor bacteriilor din sezonul rece.

Pe lângă toate aceste ”ajutoare” naturale să nu uităm că mișcarea și activitățile în aer liber au rolul de a stimula sistemul imunitar de a energiza organismul celui mic și de a oxigena țesuturile, crescându-i astfel rezistența la viroze și infecții.

Lasă un răspuns