Produse pentru prevenirea răcelilor

Cel mai des, răceala și gripa se întâlnesc în sezonul rece. Diferența dintre temperatura de afară și temperatura corpului este unul dintre factorii predominanți care determină apariția răcelii. Este nevoie doar de câteva minute de stat în frig ca răceala să-și facă simțită prezența.

Ceaiurile calde împotriva răcelii și gripei nu trebuie să lipsească, deoarece acestea mențin organismul la temperaturi optime, având efecte febrifuge, sudorifice, antiinflamatorii, calmante și omoară bacteriile. Puteți face infuzii din următoarele plante: soc, tei, mușețel, măceșe, cătină, mure, afine, busuioc, zmeură, echinaceea pe care să le îndulciți cu miere și să adăugați câteva picături de lămâie.logo

Pentru a preveni răceala și gripa trebuie respectate câteva reguli de bază: trebuie să ne spălăm pe mâini pentru că de cele  mai multe ori acestea se răspândesc prin contact direct. Atunci când tușim sau stranutăm nu trebuie să ne acoperim cu mâinile goale, ci trebuie să folosim un șervețel de unică folosință pe care să îl aruncăm după aceea la gunoi. Exercițiile de aerobic pe cât posibil în aer liber accelerează și măresc cantitatea de sânge pompată de inimă. 

Atunci când suntem răciți trebuie să evităm consumul de alcool și tutun. Există studii care arată că fumătorii răcesc de mai multe ori decât nefumătorii. Astfel, consumatorii de alcool sunt mai predispuşi la infecţiile iniţiale, precum şi la complicaţii ulterioare. De asemenea, se ştie că alcoolul deshidratează corpul, ducând la pierderea unei cantităţi mai mari de lichide decât cea introdusă în organism.

Pe lângă alcool și fumat trebuie să renunțăm și la consumul excesiv de dulciuri. Astfel, consumatorii de alcool sunt mai predispuşi la infecţiile iniţiale, precum şi la complicaţii ulterioare. De asemenea, se ştie că alcoolul deshidratează corpul, ducând la pierderea unei cantităţi mai mari de lichide decât cea introdusă în organism.

Alături aceste măsuri trebuie să ne odihnim și să ne relaxăm. Sunt studii care arată că atunci când suntem relaxați sistemul nostru imunitar este capabil mult mai bine să lupte împotriva bacteriilor și virusurilor.

Cu produsele de la Vegis putem preveni sau trece mult mai bine peste răceală sau gripă. Aici găsim toată gama de vitamine care sunt benefice pentru organism în perioada rece și aici mă refer la vitamina A,C,D, zinc, fier.

De mare ajutor în această perioadă ne sunt și masajele cu uleiuri esențiale care au proprietăți antibacteriene. În acest sens putem folosi ulei de cedru, migdale, tei, coriandru, anason.

Lasă un răspuns