Nu trebuie să mă mai tem- există inhalosedarea

Am avut probleme dentare de când eram mică. În acea perioadă mulți care nu mă cunoșteau ziceau părinților că este din cauza dulciurilor, că mă lasă să mănânc prea multe. Din punctul meu de vedere astea erau mituri, părinții mi-au zis că nu voiam să mănânc nimic dulce atunci când eram copil și nici acum adult nu mănânc. Cred că eram idealul de copil pe care vrea fiecare părinte să îl aibă –  copil care să nu vrea dulciuri. Nu am moștenit niciunul dintre părinți ei având o dantură foarte puternică și fără probleme chiar și acum spre bătrânețe.  Cine știe poate vreo moștenire din rândul bunicilor, străbunicilor.

Cu toate că încă din copilărie am vizitat multe cabinete stomatologice recunosc că și acum mai am o oarecare teamă. Dacă mă întrebați de ce nu știu să spun. Această teamă a fost ”cultivată” de un medic din Craiova, eram în clasa a VII. De cum intram în cabinet și până când ieșeam nu vorbea deloc, doar răspundea la salutul meu, apoi ”deschide gura” și ”te aștept în ziua…” Avea și o statură foarte impunătoare și rigidă.

De fiecare dată mi se pare că am probleme cu stomacul, mi-e frică de senzația de vomă, simt că sunt lipsită de vlagă. Toate aceste probleme le ai dacă nu te duci la cabinetul stomatologic potrivit  și bine ales. Aici găsești cu siguranță cele mai bune servicii de stomatologie! Venind aici scapi de toate fricile, temerile și implicit de toate problemele dentare.

Cabinetul Cris-smile are un personal are un personal deosebit și dedicat meseriei. Sunt ca o familie care te primește în preajma ei și care îți dă sentimentul că atât timp cât ești lângă ei nimic nu se poate întâmplă.

Cabinetul folosește o tehnologie foarte utilă atât pentru medic, dar mai ales pentru pacient. Această tehnologie se numește inhalosedare. Mai este numită și sedare conștientă și este o o metodă din ce în ce mai populară în stomatologie şi se adresează pacienţilor mici şi mari care suferă de anxietate şi de teamă de dentist. inhalosedareHeader.jpg

În timpul acestei proceduri se instalează o stare de relaxare, iar pulsul, tensiunea, rată respiraţiei, reflexele şi pupilele sunt normale. Pacientul rămâne conştient şi poate să comunice cu medicul.  Substanța folosită este una foarte sigură atât pentru adulți dar mai ales pentru copii și nu lasă urme asupra organismului, De altfel la puțin timp după ce se termină procedura, pacientul își revine la starea inițială.

Această procedură are și câteva contraindicații de care trebuie să ținem seama:

– metoda este ineficientă dacă există infecţii respiratorii acute (răceli, polipi, amigdale);
– contraindicată persoanelor care suferă de otite medii sau de sinuzite, afecţiuni care duc la creşterea presiunii intracraniene. Această pentru că N2O trece mai uşor decât azotul în cavitatile aeriene ale corpului, inclusiv în sinusurile cerebrale, şi pune presiune mai mare pe pereţii acestora. Astfel apar simptome precum durerile de cap, ameţeală, greaţă şi vărsăturile;
– sarcina – primul trimestru (ac folic, B12);
– pacienţilor cu trecut în adicţii şi lipsa discernământului şi imunodeprimatilor;
– celor care suferă de HPT;
– Sd neuroanemic;
– celor care au suferit Intervenţii repetate, numeroase;
– celor cu comorbidităţi severe, coronarian+hipovolemic.

Cu siguranță acest cabinet a mai câștigat un client care va reuși să depășească frica de stomatologi datorită atât medicilor care se află aici cât și tehnologiei și echipamentului pe care le folosesc.

Pe bună dreptate acest cabinet este CABINETUL TUTUROR!

Lasă un răspuns