Chec cu cacao și nuci

             Această rețetă are câteva secrete. Dacă se ține cont de ele nu are cum să nu reușească rețeta de chec cu cacao si nuci. Unul dintre secrete este că toate ingredientele să se afle la temperatura camerei atunci când ne apucăm de treabă.

               Atunci când separăm albușul de gălbenuș trebuie să fim foarte atente pentru a nu scăpa gălbenuș în albuș. Castronul în care batem albușurile trebuie să fie foarte curat și uscat altfel acestea nu se mai bat bine.

             Pentru această rețetă este foarte important ca albușurile să fie foarte bine bătute în așa fel încât să aibă foarte mult aer încorporat. După ce s-au bătut foarte bine trebuie să încorporăm cu mare grijă restul de ingrediente, mestecând de jos în sus.

De altfel aceste mici secrete sunt importante pentru orice fel de prăjitură.

Acest chec cu cacao si nuci este unul foarte pufos și aromat și se poate face atât cu cacao, cu vanilie, dar și combinat dându-i un aspect foarte plăcut. Pentru această rețetă am ales cacao și nucile, acestea fiind preferatele familiei.

Ingrediente:

  • 7 ouă
  • 200 gr. zahăr
  • 270 gr. făină
  • 7 linguri apă caldă
  • o jumătate plic praf de copt
  • esență de vanilie sau rom
  • 100 gr. nuci tocate mărunt
  • 3 linguri ulei

           Se separă albușurile de gălbenușuri. Pentru început se amestecă albușurile cu mixerul, apoi treptat se adaugă zahărul și un praf de sare. Se bat foarte bine astfel încât să se formeze o spumă foarte tare. Gălbenușurile se freacă împreună cu uleiul și apa caldă, apoi se adaugă esența. Făina se cerne împreună cu praful de copt și cacaua.22539687_1679084618792023_9176652644849368919_n

       Se pune treptat cu o lingură din amestecul de gălbenușuri peste spuma de albușuri și se amestecă de jos în sus cu o spatulă. Se alternează cu făina. Se amestecă încet, cu mare grijă pentru a nu pierde aerul încorporat în albușuri.  La sfârșit adăugăm nucile tocate mărunt.22528347_1679084658792019_9023143277954424363_n

       Se obține o compoziție foarte ușoară, aerată pe acre o punem la copt într-o tavă tapetată cu foaie de copt.

      Se lasă la copt circa 35 minute . Ca să fim siguri că nu este crud se face testul cu scobitoarea. Se înțeapă ușor cu o scobitoare după 35 minute, iar dacă aceasta este curată , checul este copt.

       Se lasă să se răcească puțin în tava în care a fost copt și apoi se scoate și se lasă să se răcească bine, bine înainte de servire.

Daca va place sa folositi nucile in prajituri gasiti pe blog si o reteta de cozonac cu ciocolata si nuci. Este un desert care se poate pregati nu numai in zile de sarbatoare.

Poftă bună!

Lasă un răspuns