Placinta cu branza si stafide

Placinta cu branza si stafide

Cand la Lidl gasesti numai produse de calitate si rezultatul final este apreciat pe masura. Sambata seara am ales sa fac o placinta cu branza si stafide cu produse cumparate din acest magazin. Merg foarte des aici pentru ca aici gasesc intotdeauna tot ce imi trebuie in bucatarie si nu numai.

Imi place in mod deosebit atunci cand sunt saptamani cu  un anumit specific – preferatul meu fiind cel spaniol.  Abia astept aceasta saptamana cand o sa gasesc o gama foarte variata, dar momentan ma multumesc si cu putin,  pentru ca saptamana viitoare o sa urmeze saptamana mediteraneeana  si am vazut ca sunt si produse spaniole. 

Daca preferati placinta cu branza sarata gasiti aici o reteta  delicioasa. Veti obtine o placinta potrivit de sarata cu o suprafata crocanta.

     Ingredientele folosite pentru placinta cu branza si stafide sunt urmatoarele:

  • 2 foi de aluat pentru foitaj,
  • 400 gr. branza proaspata,
  • 3 oua, 200 gr. smantana,
  • 150 gr. stafide,
  • esenta de rom,
  • 100 gr. gris.

     Inainte de a ma apuca de pregatit compozitia de branza, am pus stafidele la muiat in putina apa calda amestecata cu esenta de rom. Pentru un plus de aroma puteti folosi chiar rom autentic, dar numai in cazul in care aceasta placinta nu este consumata si de copii.

     Intre timp am maruntit branza peste care am adaugat cele 3 oua si smantana. Se amesteca putin, apoi se adauga si stafidele .placinta-pilos

      Se aseaza o foaie de aluat intr-o tava cu peretii inalti, apoi se presara putin gris dupa care se pune compozitia de branza. Se aseaza si cea de-a doua foaie de aluat avand grija ca toate marginile sa fie suprapuse. Se cresteaza din loc in loc si se da la cuptor aproximativ 40 de minute.

Se lasa sa se raceasca foarte bine inainte de a fi servita.

placinta-cu-branza-pilosPofta buna!

w        Merita sa fii surprins!

Un gând despre &8222;Placinta cu branza si stafide&8221;

Lasă un răspuns