Produsele apicole – aliatul natural pentru imunitate

Deşi sunt folosite de mii de ani, mierea, polenul, lăptişorul de matcă, păstura, propolisul şi veninul albinelor sunt leacuri încă necunoscute pe deplin. Prin polenizarea florilor, albinele sunt adevărate susținătoare ale vieții pe Pamânt. Fără acest serviciu al albinelor oamenii nu s-ar mai putea hrăni. Ele ne oferă o varietate de produse atât de utile pentru sănătatea noastră.

Este cunoscut faptul că sistemul nostru imunitar este mai scăzut sau mai ridicat în funcție de sezon. De aceea trebuie să avem grijă foarte mare asupra alimentației, dar și asupra produselor care cresc imunitatea. Din meniul nostru zilnic nu trebuie să lipsească produsele apicole, mai ales în sezonul rece.

Diferitele produse derivate ale stupului au fost îndelung studiate, iar propolisul s-a evidențiat ca având efecte beneficii pentru sănătatea umană.

 Propolisul este substanța rășinoasă pe care albinele o colectează din flori și din anumite vegetale. Albinele transformă această substanță în propolis pentru a dezinfecta stupul, pentru a construi fagurii și îl utilizează de asemenea ca agent antimicrobian sau dezinfectant. De sute de ani, propolisul este utilizat ca antibiotic natural, cu scopul de a vindeca diverse tulburări sau dureri. Acesta favorizează o rapidă cicatrizare a arsurilor ușoare. Există studii care au demonstrat cu succes că propolisul are o eficiență similară cu alte substanțe chimice sau medicamente utilizate în tratarea arsurilor, datorită faptului că are efecte anti-inflamatorii foarte apreciate în aceste cazuri. Pe piață există foarte multe produse pe bază de propolis si anume tinctură de propolis, apă de propolis, miere propolizată , dar și propolis brut. Sunt studii făcute în Japonia și în Rusia care arată că un sistem imunitar este mult mai puternic dacă a fost urmată o cură sistematică cu propolis.

Păstura denumită și pâinea albinelor are efecte imediate în cazul afecțiunilor hepatice. Aceasta este un polen modificat cu substanțe culese de către albine și folosit pentru hrană, în special a larvelor. Are o valoare terapeutică de trei ori mai mare ca cea a polenului și implicit gama afecțiunilor pe care le tratează este mai mare.  Păstura este un leac eficient în anemii, stres, reumatism, reglarea tranzitului intestinal, afecţiunile de colon, mai ales cele însoţite de constipaţii.

Despre lăptișorul de matcă se știe că nu este un medicament, ci un supliment alimentar foarte eficient. Lăptişorul de matcă este un tonic care încetineşte procesele de îmbătrânire şi de senilitate şi îmbunătăţeşte memoria. Pe lângă aceste efecte mai sunt cunoscute și altele cum ar fi: crește rezistența organismului și scade senzația de oboseală, influiențează în mod benefic afecțiunile cardiace și nervoase. Este foarte bun pentru tratarea diabetului, fracturilor, osteoporoză, depresie, etc.

Trebuie să ținem cont ca atunci când cumpărăm produse apicole trebuie să fie dintr-un loc unde au fost păstrate în condiții optime, trebuie ca producătorul să fie unul sigur și care are garanția comercializării unor produse naturale fără alte substanțe sau aditivi.

Consumate cu precizie și pe o perioadă lungă de timp, produsele apicole ne ajută să avem un nivel ridicat de imunitate și o sănătate mai bună, fără probleme grave.

Pe Vegis găsim o serie de produse apicole pentru imunitate atât pentru adulți cât și pentru copii, de la siropuri cu propolis, miere, lăptișor de matcă.

Lasă un răspuns