Mierea de Manuka- minunea care vine din stup

Despre mierea de Manuka nu se vorbește așa de mult la noi în țară. Nu sunt multe persoane care știu de existența acestui tip de miere cât și despre numeroasele sale beneficii.

Mierea de Manuka este o miere unică în lume obținută din florile arborelui de manuka. Acest arbore crește numai în insulele din Noua Zeelandă, iar mierea este obținută de albinele sălbatice, libere.

Se știe că încă din cele mai vechi timpuri, mierii i-au fost atribuite numeroase proprietăți curative ce stau la baza tratamentelor medicale tradiționale practicate în întreaga lume. Picturile din epoca de piatră atestă că mierea nu era folosită doar ca îndulcitor natural, dar și ca substanță vindecătoare. Încă de acum 2000 de ani mierea era folosită pentru tratarea rănilor sau leziunilor ușoare.

Însă se știe că mierea are un efect deosebit și asupra tenului. Este cunoscut faptul că femeile din lumea antică foloseau cu regularitate mierea în amestec cu lapte pentru a avea un ten luminos și fără imperfecțiuni.

Mierea de Manuka este unul dintre cele mai eficiente medicamente oferite de natură. Studiile din domeniul medicinii au evidențiat capacitatea acestei mieri de a distruge bacterii precum MRSA sau stafilococul auriu, eficiența ei fiind și de 50 de ori mai mare decât în cazul antibioticelor.

Una dintre componentele care îi conferă mierii de Manuka proprietăţile terapeutice este peroxidul de hidrogen, care este responsabil pentru calităţile antibiotice ale mierii. Un alt compus care se găseşte  în mai multe tipuri de miere, însă în cantităţi mai mari în mierea de Manuka, este o enzimă numită methylglyoxal (MG), care îi conferă proprietăţi antibacteriene. Acesta este obţinut dintr-un alt compus care se găseşte în concentraţie mare în nectarul florilor de manuka. În funcție de concentrația substanțelor active ale mierii, aceasta este etichetată cu valoarea UMF (Unique Manuka Factor), care indică gradul de eficiență în tratarea anumitor afecţiuni. Pentru a avea caracteristicile necesare uzului terapeutic, mierea trebuie să aibă cel puţin valoarea 10 UMF, caz în care este denumită miere de Manuka activă.

Datorită numeroaselor proprietăți, această miere este folosită foarte mult în tratarea problemelor pielii, vindecă, reface și hidratează pielea uscată, crăpată și deteriorată, intensificând regenerarea naturala a celulelor. Spre deosebire de mierea obișnuită, proprietățile vindecătoare ale mierii de manuka sunt stabile și nu își pierd eficacitatea atunci când sunt expuse la anumite condiții, cum ar fi căldura, lumina sau diluarea în lichide. În ultimii ani mierea de manuka este des folosită în pansamentele medicale de către autoritățile de sănătate din toata lumea.

La ora actuală există foarte multe produse care au în componență mierea de Manuka. Printru acestea se numără crema pentru mâini și unghii, crema pentru picioare și călcâie, loțiune de corp, unt de corp, deodorante, săpun lichid, șampoane, balsam pentru buze și păr, măști faciale, etc.manuka-health-miere-de-manuka-mgo-400-plus-umf-20-plus-250g-21630

Pentru a cumpăra o miere de Manuka sigură pe care să o putem integra în uzul zilnic, pe Vegis se găsește la gramaj de 250 de grame și la un preț foarte avantajos, cu o reducere de preț de la 171,90 lei la 163,30 lei. Tot aici se mai găsește și împreună cu alte produse, în pachete pentru imunitate, de exemplu miere de Manuka și ulei de cocos.

Lasă un răspuns