Conduși pe ultimul drum cu respect și decență

           Noi avem o vorbă: nu pleacă omul de bine de la casa lui. Din păcate e trist pentru că tot mai mulți români pleacă în străinătate să muncească. Potrivit unor studii, România este pe locul 4 în Europa în ceea ce privește numărul de cetățeni ce trăiesc și muncesc în alte țări, care doar muncesc sau care sunt stabiliți definitiv cu tot cu familii.

        Odată cu plecarea unui membru sau chiar doi în străinătate în urma lor rămân de obicei copiii care simt o ruptură foarte puternică. De cele mai multe ori ei au nevoie de consiliere psihologică sau în cele mai rele cazuri are loc abandonul școlar și luarea pe căi greșite. Puțin mai norocoși sunt cei care pleacă împreună cu familia, iar impactul mutării este puțin mai mic.

         Din păcate vedem la știri că din ce în ce mai mulți romani sfârșesc tragic pe teritoriul altor țări. Momentan, familiilor nu se acordă nici un ajutor sau un drept de a alege cu privire la repatriere. De cele mai multe ori, pentru că nu ajung să acopere nici măcar costurile de la morga spitalului în care au fost ținuți cei dragi, familiile acestora se văd nevoite să accepte incinerarea sau înhumarea trupului celui decedat în statul respectiv.

        În morgile din Europa sunt sute de români pentru că familiile nu își permit să ii aducă în țară și să îi înmormânteze aici. Statul român nu acoperă aceste cheltuieli pentru că în țări precum Spania sau Italia există posibilitatea înhumării sau incinerării pe cheltuiala autorităților locale.

       Transportul funerar internațional de peste hotare din orice țară până în România indiferent de destinație se poate face doar respectând condițiile prevăzute de legislația națională a țării în care a avut loc decesul persoanei respective și în conformitate cu regulile internaționale în vigoare din țara respectivă.

         În acest sens la noi în țară există firma de transport funerar internațional – Funerare Rainbow Dorobanțu. Aceasta oferă servicii de transport funerar atât pe cale terestră cât și pe cale aeriană. Funerare Rainbow Dorobanțu repatriează persoanele decedate atât din Europa cât și din statele non UE.

         Această firmă realizează transportul persoanelor decedate cu autoturisme acreditate pentru că în nici un caz acest tip de transport nu se poate face cu alt tip de mașină.

        În România repatrierea se face în baza unui contract semnat de ambele părți, iar costul nu este unul standard, ci diferă în funcție de tipul de transport ales- aerian sau terestru și de tipul sicriului ales. Mai diferă în funcție de distanță și de greutatea decedatului.

         Ca firma de servicii funerare, aceasta se ocupă de toate interacțiunile cu autoritățile abilitate în vederea obținerii tuturor documentelor necesare.

       Când vine vorba de repatriere decedați firma Funerare Rainbow Dorobanțu oferă toată gama de servicii care presupun această acțiune.  ei dispun de experiența în acest domeniu și de parteneriate cu companii aeriene, crematorii și instituții guvernamentale din întreaga lume astfel încât să  poată oferi cele mai bune, prompte și de calitate servicii privind transportul, incinerarea și repatrierea cenușii. 

Lasă un răspuns