Salata orientala cu cartofi si ciuperci

       Gătită de toate gospodinele, salata orientală este preparatul nelipsit din bucătăria autohtonă. Fie ca este de post(in care nu adaugam ou)fie ca nu, cred ca nu exista cineva sa nu fi mancat aceasta salata.

       Gasim acum in piata toate ingredientele de care avem nevoie: cartofi, ceapa, ridichi rosii(dupa preferinta).

       Pentru aceasta salata ne trebuie 1kg. cartofi – trebuie sa fim atenti cand ii alegem pentru a nu fi din cei fainosi, 2-3 cepe potrivite ca marime, cateva masline, putina verdeata-marar, patrunjel, 3 oua fierte tare, ciupercu de la conserva, sare si piper dupa gust, putin otet si putin ulei de masline. Optional mai aveti nevoie de castraveti sau ardei murati, cateva frunze de salata verde, ridichi rosii.35147403_2141682139441092_8903836790838788096_o
      Se pun cartofii la fiert in coaja si adaugam putina sare in apa de fiert. Inainte de fierbere trebuie sa spalam foarte bine cartofii pana nu mai au nicio urma de pamant. Se pun la fiert intr-o oala incapatoare si se verifica dupa aproximativ 20 minute daca au fiert infigand o furculita. Daca intra usor inseamna ca sunt fierti. Cand sunt data se scot din apa in care au fiert si se pun in apa rece lasandu-i acolo cateva minute. Se vor curata mult mai usor asa.
      Cat timp s-au fiert cartofii se curata ceapa, se spala bine apoi se taie solzisori.Se aseaza intr-o farfurie, se sareaza putin si se pune putin otet. Se lasa deoparte pana pregatim intreaga salata.
 
      Se curata cartofii si se taie in bucatele potrivit de mari, se adauga ceapa pregatita inainte, se taie ouale, frunzele de salata si muraturile. Se adauga si verdeata, sarea si piperul apoi otetul. Se amesteca incet toate ingredientele intr-un bol incapator, se mai adauga maslinele intregi sau feliate, dupa preferinta si ciupercile si salata este gata de servire.
 
      Daca nu adaugam ou se poate consuma in perioadele de post, iar in rest poate fi servita si ca o garnitura la o friptura sau snitele.
      Cu minunatele conserve de la Sun Food avem o alimentatie sanatoasa si un plus de savoare la fiecare masa. Asa regasim gustul traditional al preparatelor, gust cu care suntem obisnuiti de pe vremea bunicilor.
     Ciupercile Sun Food sunt conservate dupa metode traditionale, fara aditivi alimentari si inca mai pastreaza aerul Olandei, tara de origine.  Ciupercile sunt bogate in proteine vegetale, fier, zinc, fibre, aminoacizi, vitamine si minerale, contribuind la mentinerea sanatatii si a tonusului.
      Pofta buna!

Lasă un răspuns