Aceasta reteta de cartofi copti de doua ori si umpluti este o reteta deosebita. Aroma cascavalului afumat trezeste toate simturile,iar gustul suclulitei este deosebit. Este foarte usor de facut, iar la noi in familie obisnuim sa o pregatim in special toamna si iarna.
Fiind atat de iubiti de toata lumea, acesti cartofi ne salveaza atunci cand dorim sa facem ceva de mancare rapid.
Cartofii pe care ii folosim in aceasta reteta trebuie sa fie sanatosi si foarte bine spalati asa incat sa nu mai aiba nicio urma de pamant. Trebuie sa tinem cont de aceasta operatiune pentru ca acesti cartofi vor fi copti in coaja.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 100 gr. cascaval afumat ras
- cativa cartofi
- 50 ml. lapte cald
- 100gr. sunculita afumata
- sare, piper dupa gust
- 30 gr. unt
Dupa ce spalam foarte bine cartofii ii stergem de apa si ii punem individual in folie de aluminiu. Ii asezam in tava si ii punem in cuptorul preincalzit pentru 1 ora.
Cand sunt copti scobim miezul cu grija si il punem intr-un bol. Amestecam miezul cartofilor cu cascavalul, sunculita pe care o prajim putin inainte, laptele cald, untul sarea si piperul.
Umplem fiecare cartof cu amestecul obtinut si ii mai dam la cuptor pentru inca 30 minute.
Acesti cartofi copti se pot umple cu diverse amestecuri de legume pregatite in prealabil, in acest fel fiind potriviti in perioada de post.
O reteta la fel de simplu de facut si la fel de gustoasa este cea de cartofi la cuptor.
Pofta buna!