Cartofi la cuptor

Acești cartofi sunt ideali ca garnitură la orice fel de friptură. Sunt sumeni, crocanți la exterior, dar cu un miez moale și aromat. Gătiți astfel sunt mult mai sănătoși ca cei prăjiți, dar la fel de gustoși. După părerea mea, poate mult mai gustoși ca cei prăjiți în ulei.

 

Pentru acești cartofi avem nevoie de 1 kg. cartofi(sau câți consideră fiecare că îi trebuie), ierburi aromatice: rozmarin, cimbru, apoi piper, puțină sare, puțin ulei, boia dulce sau iute, usturoi.

Dacă sunt cartofi noi se spală foarte bine și se taie în bucăți mai mari. Se pune o oală cu apă pe foc și când a început să fiarbă se pun cartofii și se lasă circa 5 minute la fiert. Nu mai mult pentru că se vor fărâma. cartofi la cuptor

Se scot din apă și se lasă să se scurgă foarte bine. Dacă este nevoie se pun pe un prosop de bucătărie și se tamponează până sunt scurși de tot de apă.

Se pun intr-o tavă și se adaugă toate mirodeniile și se stropesc cu puțin ulei. Se lasă la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit. 

De obicei eu curăț usturoiul și îl pun întreg în tavă, fără să îl mai tai.

În felul acesta veți avea niște cartofi foarte gustoși și arătoși și care se vor termina imediat.

Poftă bună!

Lasă un răspuns