Ciorba de rosii cu taitei

Ciorbă de roșii cu tăiței

<

p style=”text-align: left;”>Pentru astăzi vă propun o ciorbă de roșii cu tăiței numai bună pentru zilele călduroase de vară. Este preferata mea în această perioadă și câteodată o consum rece de la frigider sau la temperatura camerei. Se pregătește foarte ușor, nu trebuie multe ingrediente, iar rezultatul este pe măsura așteptărilor. Dacă sunt folosite roșii din grădină, această ciorbă va fi mult mai gustoasă. La fel de gustoasă și potrivită pentru zilele toride de vară este și ciorba cu lobodă roșie acrită cu borș. Plus că această ciorbă aduce un aport de vitamine datorită lobodei roșii.

Ingrediente:

  • 5-6 roșii mari
  • 3 morcovi
  • 2 cepe 
  • 1 țelină mică sau o parte dintr-o țelină mare
  • sare, puțin ulei
  • pătrunjel
  • 1 ardei roșu
  • tăiței

Toate legumele se curăță, se spală foarte bine și se taie cubulețe mici. Toate în afară de roșii.ciorba de rosii

Se pun la fiert într-o oală potrivită.  

Pentru a decoji roșiile punem o oală cu apă la fiert, iar când a dat în clocot punem roșiile usor crestate. Le lăsăm 2-3 minute apoi le scoatem într-un bol cu apă rece. În acest fel roșiile se vor decoji foarte ușor fără a pierde din pulpa lor. Se taie cubulețe apoi le punem în oală cu celelalte legume. 

Spre sfârșit adăugăm tăițeii și mai lăsăm la fiert circa 10 minute. Se potrivește de sare, adăugăm puțin ulei la final și e gata. ciorbaCine preferă ciorba puțin mai acră poate adăuga și puțin borș înainte de a ori focul.

Poftă bună!

Un gând despre &8222;Ciorbă de roșii cu tăiței&8221;

Lasă un răspuns