Smoothie cu piersici, lămâie, caise uscate și miere

                  Particip cu mare drag la un concurs pentru bloggeri organizat de cei de la Vegis. De data aceasta mi-a plăcut foarte mult provocarea lansată de ei, cu atât mai mult cu cât sunt fan smoothie. concurs vegis

                Cu două produse alese de la Vegis, cu restul de la noi și cu multă inspirație am preparat un smoothie delicios și foarte potrivit pentru aceste zile de vară foarte călduroase.

          Dacă se mai adaugă și câteva cuburi de gheață este și mai bun. Cele două produse pe care eu le-am ales sunt caisele uscate și mierea de rapiță.

Am ales să combin caisele cu piersicile pentru că acum sunt fructe de sezon și se găsesc foarte ușor, iar mierea este un înlocuitor sănătos al zahărului și dă preparatului un gust mai bogat. Nouă nu ne lipsește mierea din casă indiferent de anotimp, iar sortimentele preferate ale  familiei sunt cele de rapiță și polifloră.

Ingredientele pentru prepararea acestui smoothie sunt următoarele:

  • 2 lămâi
  • 2-3 caise uscate
  • 1 banană
  • 1 lingură de miere
  • 3-4 piersici proaspete sau din compot

          Se curăță lămâile de coajă, se scot toți sâmburii și se pun în blender împreună cu celelalte ingrediente. Se adaugă puțină apă rece sau zeama de la compotul de piersici si se blendează până se obține un amestec omogen.

        Pentru cine preferă gustul mai acru  se pot folosi 3 lămâi sau se pune miere mai puțină.

           Se servește rece cu câteva cuburi de gheață. Pentru un plus de răcoare se poate ține paharul de servire în frigider pentru o jumătate de oră.

vegis   vegis 1 vegis 2

Poftă bună!

Lasă un răspuns