Odata cu trecerea Sarbatorii Sfantului Ion se termina si sarbatorile de iarnă. Stim cu toții că în această perioadă a iernii avem mese imbelșugate, toate pe bază de carne de porc și tocmai din acest motiv simțim nevoie să mâncăm și supă sau ciorbă. Pentru astăzi am făcut o supă de găină cu tăitei. Este o supă delicioasă, plină de legume și cu o savoare aparte datorită faptului că am folosit carne de găină crescută liberă, în curte.
Pentru această supă avem nevoie de:
- carne de găină – eu am folosit pulpele
- 1 ceapă de mărime potrivită
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 bucată de rădăcină de țelină
- 1 ardei
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 4-5 litri de apă
- tăiței
- sare după gust
- pătrunjel verde
Spălăm bine carnea și o punem la fiert în cei 4-5 litri de apă și o lăsăm să fiarbă la foc mic aproximativ 2-3 ore. În mod normal nu face spumă în timpul fierberii, dar dacă este nevoie o putem lua cu o spumieră. Când aproape este fiartă carnea adăugăm toate legumele și le lăsăm să fiarbă.
Când sunt gata fierte scoatem legumele, alegem carnea de pe oase. În zeama obtinută punem tăițeii și carnea apoi mai lăsăm la fiert la foc mic aproximativ 10minute. Oprim focul, punem pătrunjelul tocat mărunt și supa este gata.
Poftă bună!