Prajitura pufoasa cu iaurt si visine- cum se face, ingrediente, mod de pregatire. Aceasta prajitura este deosebit de gustoasa si trebuie facuta neaparat de cateva ori in sezonul fructelor si apoi in extra sezon cu fructe congelate sau din compot. Este atat de buna incat la noi in casa se face in portie dubla si se termina imediat. Pentru prajitura pufoasa cu iaurt si visine avem nevoie de putine ingrediente si este usor de facut.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 200 gr. zahar
- 100 ml. ulei
- 5 oua
- 200 gr. iaurt
- 200 gr.faina
- 10 gr. praf de copt
- 250 gr. visine fara samburi
- esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie
- un praf de sare
Inainte de a ne ocupa de pregatirea prajiturii trebuie sa scoatem samburii de la visine si apoi sa le punem intr-o sita pentru a fi bine scurse. La fel procedam si daca folosim visine din compot sau congelate- trebuie bine scurse, iar inainte de a le pune in blat trebuie sa le amestecam cu o lingura de faina.
Separam albusul de galbenus. In prima faza se amesteca galbenusurile cu uleiul, iaurtul, sarea, esenta de vanilie, coaja de lamaie. Albusurile le mixam cu praful de sare la inceput la viteza mai mica apoi incepem sa adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o compozitie tare, ferma. Cu ajutorul unei spatule punem treptat din albusuri peste galbenusuri si amestecam incet. Amestecam faina cu praful de copt si punem treptat peste amestecul de albusuri si galbenusuri amestecand usor cu spatula.
Vom obtine o compozitie pufoasa si aerata pe care o turnam in tava de copt tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Dupa ce am dat visinile prin faina le punem una cate una peste compozitie si dam tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute.
Eu am ales sa coc aceasta prajitura in tava dreptunghiulara, dar se poate coace si in forma rotunda sub forma de tort.
Pofta buna!