Cornuletele cu osanza sunt o traditie desavarsita pe mesele noastre, mai ales în vremea sarbatorilor de iarna. Fragede si aromate, aceste delicii ne incearca papilele gustative într-un mod atat de placut incât parca nu ne-am mai opri din mancat. An de an, cornuletele si saratelele cu branza sarata sunt vedetele bucatariei – dispar primele lasand in urma lor doar amintirea gustului inconfundabil. Dar secretul cel mare îl constituie cornuletele cu osanza umplute cu magiun facut in casa – sunt de neegalat!
Pentru a prepara aceste cornulete cu osanza avem nevoie de urmatoarele ingrediente
- 150 gr. osanza cruda, tocata
- 100gr. smantana
- un praf de sare, cat luan intre doua degete
- 3 galbenusuri
- 250 gr. faina
- arome
- pentru umplutura – rahat, nuca, gem
- zahar pudra
Amestacam osanza cu smantana si cu celelalte ingrediente pana obtinem o consistenta omogena. Aluatul obtinut o sa fie destul de tare- nu trebuie sa ne facem probleme pentru acest aspect. Il lasam la frigider cateva ore sau si mai bine peste noapte.
Dupa ce a stat la frigider impartim aluatul in sase parti egale, iar fiecare parte o intindem intr-o foaie nu foarte groasa. Decupam cu o forma rotunda apoi taiem triunghiurile. Pe fiecare triunghi, la baza punem cate o bucatica de rahat sau o lingurita din gemul preferat si rulam spre varf astfel incat se formeaza cornuletul.
Le lasam la copt aproximativ 20 minute sau pana se rumenesc frumos. Imediat dupa ce le scoatem din cuptor le dam prin zahar pudra si le asezam pe platoul de servire. Aceste cornulete sunt mult mai bune si fragede a doua sau a treia zi.
Pofta buna!