Magazinele cu produse gourmet ne ofera o gama foarte variata de produse necesare obtinerii unor arome speciale ale preparatelor noastre. Dezavantajul este ca au preturi destul de mari. Dar, anumite produse se pot prepara foarte simplu si acasa, cum ar fi zaharul cu aroma de portocala.
Cum procedam?
Decojim portocala, avand grija sa nu ajungem la partea alba. Cojile obtinute se usuca in cuptor la temperatura mica (sub 100 ºC ) pana cand sunt foarte bine uscate (se sfarama in mana). Se pot usca si in mod traditional, la soare, dar procedeul va dura cateva zile.
Amestecam 5 grame de coaja de portocala cu 70 de grame de zahar, dupa care macinam amestecul cu o rasnita (manuala sau nu). Aromele se vor amestaca in timpul macinarii, iar zaharul va capata o culoare usor portocalie. In functie de cum reglam rasnita, obtinem un zahar foarte fin sau un zahar cu granule mai mari.
La fel se poate proceda si cu lamaile, boabele de rodie sau, de ce nu, cu petelele de flori (trandafiri, violete, lavanda).
Pe langa portocala, eu am incercat cu ananas (natural, taiat cuburi si uscat la microunde) si este inimaginabil de bun.
Pe langa deserturi, eu folosesc zaharul cu aroma de portocala in cafea.
Voi ce arome ati prefera sa dati zaharului?
0 gânduri despre &8222;Zahar cu aroma de portocala&8221;