Ingrediente:
1 kg dovleac ras
150 gr. zahar
2 pliculete zahar vanilat
aluat de placinta
Se curata dovleacul de coaja si se da pe razatoarea mare
Apoi se pune pe aragaz la foc mic si amestecam din cand in cand, ca sa nu se lipeasca .Se adauga si zaharul, dupa care lasam dovleacul sa scada bine, in caz ca isi lasa suc mai mult. Cand s-a racit complet, se adauga si zaharul vanilat si se mai amesteca putin
Daca se foloseste aluat luat din comert(asa cum am folosit eu de tata asta) se lasa sa se dezghete la temperatura camerei, dupa care se portioneaza dupa preferinta;
Se pune din compozitia de dovleac calit – care a fost lasat sa se raceasca foarte bine. Apoi se impacheteaza
Se dau la cuptorul foarte incins, cca 20 minute.
Pentru cei care au cuptoare mai moderne temperatura trebuie sa fie de 220 grade.
Restul cuptoarelor trebuie sa fie incinse foarte bine inainte de a pune tava la copt.
Si iata rezultatul final…
Pofta buna!