Ingrediente pentru eclere:
1 cana apa
125 gr. faina
250 gr. margarina
1 lingurita zahar
1 praf de sare
4 oua
Ingrediente pentru crema:
1 l lapte
7 linguri faina
1 cana zahar
1/2 pachet margarina
zahar vanilat
Se pune apa la fiert impreuna cu sarea, zaharul si margarina. Cand a dat in clocot si margarina este topita se ia de pe foc si se adauga toata faina deodata. Se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase. Daca nu se desprinde singura de pe peretii vasului se mai pune putin pe foc. Se adauga cate un ou si se amesteca foarte bine. Se lasa la racit, iar intre timp pregatim crema.
Se pune la fiert laptele din care se pastreaza 1 cana. In cel de la fiert se adauga si zaharul. In cel din cana se pune faina si se amesteca foarte bine.
Se adauga peste laptele care a fost pus pe foc si se amesteca in continuare pentru a nu se afuma crema. Cand este fiarta se ia de pe foc si se mai amesteca din cand in cand pentru a nu face o pojghita deasupra.
Atentie! Focul trebuie dat la minim pentru ca se afuma crema foarte repede!
Cand compozitia de eclere este racita se pune intr-un pos si apoi se pune in tava unsa putin cate un ecler in forma dorita.
Se lasa putin spatiu intre ele pentru a avea loc sa creasca.
Se dau la cuptor cca 30 minute sau pana se rumenesc frumos.
Se scot apoi din tava si se lasa la racit inainte de a se umple.
Cand crema este racita foarte bine se adauga si zaharul vanilat si apoi se umplu eclerele.
Acestea sunt ornate cu o glazura de ciocolata topita pe baie de aburi, insa pot fi ornate si cu frisca sau dupa gusturile fiecaruia.
Eu am facut doua portii, una cu forma clasica de ecler si una cu forma rotunda.
Pofta buna!
2 gânduri despre &8222;Eclere cu crema de vanilie&8221;