Clatite cu dovleac

Ingrediente

= 2 cani faina
= 1 ½ lingurita praf de copt
= ½ lingurita bicarbonat
= 1 praf sare
= 3 oua
= ½ cana zahar
= 1 ¼ cana lapte
= 1 ¼ piure de dovleac
= scortisoara
= 3  linguri ulei

Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara.
In alt castron se amesteca laptele cu piureul de dovleac si uleiul.
Se adauga peste compozitia cu faina si se amesteca pana cand se omogenizeaza bine.
Se adauga si ouale si se mai amesteca putin.
Se incinge bine o tigaie si se pune cu polonicul din aluatul cu dovleac.
Dupa circa 2 minute si jumatate, cand incep sa se formeze bule deasupra clatitei, se intoarce si se mai lasa inca 2 minute si jumatate.
Se orneaza cu nuci prajite sau cu fructe uscate inmuiate in miere.
Eu le-am asezat sub forma de tort si am pus intre ele sirop de cirese si nuca macinata.

Picture 033

Lasă un răspuns