Biscuiți de casă

Ingrediente:

3 plicuri zahăr vanilat

coajă de la o portocală

1 ou

100 gr. zahăr pudră

400 gr. făină

250 gr. unt

Untul trebuie să fie la temperatura camerei care se pune într-un bol împreună cu zahărul și se misează până se obține o spumă.

Se adaugă treptat restul ingredientelor, iar la final se obtine un aluat ușor lipicios, dar ferm.

Se lasă 1 oră la frigider, după care se pune în forma de biscuiți și apoi se dau la cuptor pentru circa 10 minute.

IMG_0237  Eu am folosit această formă de biscuiți.

IMG_0227  IMG_0230  IMG_0231     Așa arată biscuiții necopți                                       IMG_0232 IMG_0234 IMG_0235     … și biscuiții copți             IMG_0236 Se pot păstra în cutie închisă ermetic chiar și o săptămână…:)) dacă mai rămâne ceva

 

Aceasta este rețeta de bază la care se poate adăuga 1 lingură de cacao sau se pot folosi alte arome.

Poftă bună!

Lasă un răspuns