Supă cremă de ciuperci

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • 3 morcovi
  • un fir de praz
  • 3-4 cartofi potriviți
  • 1 legătura de pătrunjel
  • sare, piper după gust
  • 1 ceapă
  • 2 roșii proaspete

Se spală și se curăță bine toate legumele și se pun la fiert cu apă cât să le acopere. Ciupercile se trec printr-un jet de apă și se adaugă celorlalte legume, când aproape sunt gata fierte.

Când s-au fiert, se scurg de apă, păstrându-se puțină zeamă pentru a potrivi consistența dorită. Se pasează foarte bine, se potrivește de condimente. Se servește cu roșii tăiate cuburi și crutuane proaspete.

Din aceste cantități se obți 4 porții.

Eu am folosit 4 borcane cu ciuperci și roșii cuburi  de la SunFood.

Pentru cei care nu țin post pot folosi si smântână adăugată atunci când se servește, iar în timpul preparării se pot fierbe legumele în supă de carne.

Poftă bună!

supa crema de ciuperci

Lasă un răspuns