Cornuletele pe care le făcea bunicul nu au fost niciodată mai gustoase. Îmi amintesc și acum mirosul de vanilie, de aluat fraged, de copt din bucătărie. Îmi plăcea foarte mult să stau lângă el atunci când gătea. Aceste Cornuleţe fragede cu marmeladă se mai pot umple și cu gem de prune, gem de caise sau rahat cu diferite arome. Pur și simplu se topesc în gură!
Ingrediente:
- 150 ml. ulei
- 300 ml apă minerală
- 250 gr.margarină
- 5 ml. oţet
- 700 gr. făină
- 1 praf de sare
Margarina care este la temperatura camerei se omogenizează foarte bine cu uleiul, sarea, apa minerală şi oţetul.
După ce s-au amestecat foarte bine se adaugă faina şi se frământă foarte bine.
Se lasă la rece cel puţin o oră.
Se rupe o bucata din cocă şi se întinde o foaie de formă rotundă care se taie în dreptunghi, apoi se pun bucăţele de marmelada pe fiecare. Se rulează de la bază spre vârf.
Se aşează într-o tavă în care am pus o folie de copt, apoi se dau la cuptor circa 15-20 minute.
Imediat după ce le scoatem din cuptor se dau prin zahăr pudră.
Poftă bună!
Un gând despre &8222;Cornuleţe fragede cu marmeladă&8221;