În urma mai multor studii s-a demonstrat că zâmbetul este contagios. Dacă într-o încăpere cu mai mulţi oameni, cineva zâmbeşte le transmite şi celorlalţi sentimentul, astfel încât zâmbesc şi ei şi toţi cei din încăpere sunt mai fericiţi.
Mai multe cercetări au demonstrat că zâmbetul are efect pozitiv şi asupra sănătăţii noastre. Acesta ajută organismul prin îmbunătăţirea circulaţiei, reducerea stresului, îmbunătăţeşte creativitatea şi nivelul de concentrare şi ajută sistemul imunitar în lupta cu infecţiile.
Un cabinet stomatologic este locul unde medicul împreună cu echipa îşi desfăşoară activitatea şi în acelaşi timp mediul în care pacientul este tratat. De aceea, atunci când se amenajează acest spaţiu trebuie ţinut cont atât de contiţiile tehnico-medicale pe care trebuie să le îndeplinească, cât şi de crearea ambientului psihologic adecvat atât pentru echipa medicală cât mai ales pentru pacient.
Pe lângă toate condițiile tehnice și medicale care trebuie îndeplinite într-un astfel de spațiu, în opinia mea încă un lucru este foarte important: CROMATICA. Ar trebui să aibă un efect pozitiv asupra psihicului, să îmbunătăţească percepţia şi să diminueze oboseala şi efectele negative ale factorilor de stres. În sala de aşteptare sunt de preferat culorile calde, pe holuri cele deschise, iar în cabinet culorile neutre. Personal, pe mine mă ajută aceste amănunte să depășesc emoția de moment, frica de dentist și toate cele care mai sunt atunci când vine vorba de așa ceva:) La un moment dat a trebuit să frecventez un timp mai îndelungat un cabinet stomatologic și de fiecare dată rugam medicul să dea puțin mai mare volumul radioului. Așa reușeam eu să depășesc starea aceea puțin inconfortabilă. Pentru mine a funcționat, deși la început medicul nu prea a fost de acord:)
Pentru o echipă de medici de excepție, dar și pentru un mediu primitor recomand serviciile de stomatologie de la cabinetul Cris Smile din București.
Specializările medicilor permite celor de aici să se ocupe de orice fel de patologie sau malformație a cavității orale. Pacienții care se tratează aici se bucură de servicii medicale de calitate și de o tehnologie avansată.
Datorită diagnosticării exacte și a terapiilor corespunzătoare, lucrările stomatologice nu mai sunt percepute ca o suferință.
Fiecare dintre noi ne dorim un zâmbet impecabil și pentru acest lucru avem novoie de o dantură ”ca la carte”. În acest sens, de cele mai multe ori este nevoie de un aparat dentar. Făcând o vizită la acest cabinet, medicul specialist vă poate oferi toate detaliile despre acest tip de aparat dentar. Acesta știe ce fel de aparat se potrivește fiecărui pacient, care sunt avantajele și dezavantajele purtării, care sunt rezultatele finale. Sunt foarte multe avantaje ale unui aparat dentar, printre acestea cele mai importante fiind:
- Repozitionarea controlată, indiferent de direcție, a fiecărui dinte, molar sau premolar în parte;
• Durata tratamentului de maxim 2 ani, inferioară curelor cu aparat dentar mobil;
• Utilizarea unor tehnici și materiale ortodontice deosebit de eficiente;
• Obținerea unor rezultate de durată și în majoritatea cazurilor, permanente;
• Eficiența sporită, independent de colaborarea adultului sau a copilului;
• Posibilitate de utilizare din perioada copilariei, odată cu apariția danturii permanente;
• Costuri de tratament inferioare raportat altor tipuri de aparate dentare.
Sunt și câteva dezavantaje, dar din punctul meu de vedere nu trebuie luate în considerare, pentru că spre exemplu purtarea permanentă sau o atenție sporită la curățare nu trebuie să influiențeze cu ceva în luarea unei decizii.
Depunerile de tartru și de placă bacteriană se număăa printre principalii factori care duc la anumite afecțiuni stomatologice. Identificarea lor precoce permite ca printr-o serie de proceduri stomatologice precum cele de detartraj, să se atenueze inflamația gingivală. Tartrul rămâne încă principalul inamic al sănătății gingivale și dentare. Folosirea celor mai performante instrumente cu ultrasunete le garantează pacientilor noștri îndepărtarea delicată și de durată a plăcii bacteriene. Spre deosebire de instrumentele mai puțin evoluate, tratamentul de detartraj cu ultrasunete reduce sensibilitatea dentară, precum și sângerările gingivale din timpul sau ulterior operațiunilor.
Unul din principalele obiective ale acestui cabinet este dotatea cu echipamente de ultimă generație. Au fost aleși cu deosebită atentie medicii care fac parte din această echipă minunată. Fiecare are câte un punct forte: răbdarea, încrederea, responsabilitatea…
Orice se poate face cu zâmbetul pe buze. Chiar şi cele mai complicate cazuri îşi găsesc sfârşitul într-un zâmbet.