In piata se mai gasesc ultimii dovlecei de toamna. Parca sunt mai gustosi decat cei pe care ii gasim toata vara!
Mie mi se pare ca dovleceii murati sunt chiar mai buni decat castravetii murati. Daca alegem sa ii punem la murat intregi sau bucati mai mari ii putem manca ca muraturi alaturi de diferite fripturi sau mancaruri cu carne. Daca ii taiem cubulete mai mici ii putem folosi la ciorbe si nu mai este nevoie sa mai folosim bors pentru acrit.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente
- dovlecei
- usturoi
- bete de marar
- cateva fasii de radacina de hrean
- boabe de piper si mustar
- 2 foi de dafin
- pentru saramura folosim 1 lingura de sare pentru muraturi la 1litru de apa la care adaugam si o lingura de zahar.
Spalam foarte bine dovleceii si ii asezam in borcane impreuna cu celelalte ingrediente enumerate mai sus.
Amestecam sarea cu zaharul si apa si turnam in borcane. Astupam bine cu capace si le punem la pastrat in loc racoros.
Aceasta reteta este potrivita si pentru perioada de vara atunci când se fac prea multi dovlecei si nu mai stim ce sa facem cu ei, cu mentiunea ca trebuie consumati tot in acea perioada pentru ca este prea cald.
Un gând despre &8222;Dovlecei murati in saramura&8221;