Un corp sanatos se mentine cu miere Apidava

     Poate ne intrebam cateodata de ce e chiar asa de buna mierea pentru organism?De ce este considerata ca fiind un miracol pentru oameni?

      Toti stim ca zaharul este nociv sanatatii, deoarece ridica nivelul glicemiei din sange, ceea ce duce la raspunsul  pancreasului, tradus in cresterea secretiei de insulina. In plus, zaharul influenteaza negativ sistemul imunitar si functiile rinichiilor, creste nivelul trigliceridelor din sange, lipseste organismul de vitaminele din complexul B si de mineralele magneziu si crom. Acestea sunt doar cateva efecte negative ale consumului de zahar pentru organism. 

        Mierea de albine este considerata ”hrana vie” asa dupa cum era numita inca din cele mai vechi timpuri de catre traci. În toata lumea mierea este cunoscuta mai ales ca aliment şi mai puţin ca medicament . Din această cauza, probabil, preţul mierii este prea scăzut pentru ca apicultorii să aiba beneficii satisfcatoare de pe urma colectarii acesteia.

      Mierea este considerata un aliat de nadejde mai ales in sezonul rece datorita proprietatilor dezinfectante, tonice si revigorante. Datorita proprietatilor sale multiple, mierea de albine poate avea un dublu efect asupra organismului nostru. Daca este bauta impreuna cu o bautura calduta, mierea poate avea un efect sedativ excelent, iar daca o bem intr-o bautura rece, spre exemplu cu un suc de lamaie sau portocale este un energizant la fel de bun. Acesta este unul din fenomenele paradoxale ale mierii.miere

Multa lume nu stie sau nu a auzit prea multe despre laptisorul de matca. Acesta este un produs mai putin cunoscut, dar cu beneficii la fel de multe ca si mierea pentru organism. Laptișorul de matca este un remediu universal, deosebit de valoros care, consumat adecvat, îți ofera o varietate de beneficii pentru sanatate. Este potrivit atat pentru copii, cat și pentru aduți și varstnici, fiind folosit pentru prevenirea sau ameliorarea diferitelor afecțiuni, dar și în tratarea și vindecarea unor boli grave. Efectele benefice ale laptișorului de matca sunt recunoscute înca din antichitate, iar studiile științifice actuale  confirma acțiunile binefacatoare ale acestuia asupra sanatații și frumuseții.

     Pentru ca laptisorul de matca are un gust acrisor, usor astingent, cei de la Apidava comercializeaza miere cu laptisor de matca. In acest fel avem un dublu beneficiu al consumului acestui produs. Poate fi considerat un stimulent natural al imunitatii organismului, dar ajuta si la scaderea nivelului de colesterol din organism, contribuie la mentinerea unor valori bune ale tensiunii arteriale.

    Am avut placerea de a primi spre testare un borcan de miere cu laptisor de matca si cateva pliculete de miere de salcam cu extract din seminte de struguri. Pot spune ca aceste sortimente ne-au cucerit pe toti cei din familie. Ne ajuta sa tinem la distanta raceala si gripa de la mic la mare, dar este foarte buna si daca avem activitati mai intense, cum ar fi de exemplu examene sau activitati sportive. Timp de o saptamana am luat cate o lingurita de miere cu laptisor de matca, in fiecare dimineata si pot spune ca s-au vazut beneficiile consumului. Nu mai eram atat de obosita si fara vlaga pe parcursul zilei.

    Datorita extractului din seminte de struguri, acest  apioxivita cocktail pastreaza sanatatea inimii, imbunatateste sistemul vascular si venos si combate efectul radicalilor liberi. Pentru ca nu este chiar la indemana oricui de a pleca cu un borcan cu miere la birou, aceste pliculete sunt ideale pentru a fi consumate in fiecare dimineata si pentru a aduce un plus de vitalitate organismului.

Consumati miere fara frica si veti vedea beneficiile in cel mai scurt timp!

Lasă un răspuns