Strudele cu mere reprezinta desertul cu aroma de fericire care ne aduce mai aproape de copilarie. Avem nevoie de cateva ingrediente pentru a obtine un preparat dulce deosebit de bun. Cateva mere, aluat, zahar si niste arome. Pare un desert foarte simplu la prima vedere, dar ne cucereste pe loc. Crocante la exterior si moi in interior, strudelele cu mere ne salveaza atunci cand vrem ceva dulce, cand vrem un desert cu aroma de fericire care ne aduce aminte de copilarie.
Pentru reteta de strudele cu mere avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 8-9 mere de marime potrivita
- 150 gr.zahar
- 50 gr.unt
- 2 galbenusuri
- 2 foi de aluat
Inainte de a ne apuca de aceasta reteta trebuie sa pornim cuptorul pentru a se incalzi foarte bine pana in momentul cand punem la cupt strudelele. Se spala foarte bine merele, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Trebuie sa le punem la calit impreuna cu zaharul la foc potrivit. Amestecam sa nu se prinda de fundul cratitei si cand nu mai au zeama deloc inseamna ca sunt calite. Le lasam deoparte sa se raceasca foarte bine. Nu trebuie folosite atat timp cat sunt inca neracite.
Intindem foaia de aluat si o portionam in mod egal in patru parti. Pe fiecare parte punem o cantitate potrivita de mere. Unim partile mai lungi si punem in tava cu partea unita in jos.
Batem putin cele doua galbenusuri, apoi cu o pensula de bucatarie ungem fiecare strudel.
Dam tava la cuptor timp de aproximativ 30 minute la foc potrivit sau pana cand consideram noi ca sunt bine coapte, dar nu arse.
Din aceste cantitati am obtinut 8 bucati egale, iar din merele calite nu a mai ramas nimic.
Dupa preferinta se pot pudra cu zahar pudra doar dupa ce s-au racit complet.
Tot pe baza de mere putem face o delicioasa tarta cu umplutura de mere si cu un strat generos de albus batut spuma rumenit cu arzatorul pentru bucatarie.