Această ruladă în trei culori este aperitivul ideal pentru o masă de sărbătoare sasu pentru o masă în familie. Va oferi o pată de culoare pe masă, dar și o savoare aparte.
Nu e greu de făcut deși la prima vedere așa pare. Avem nevoie de câteva ingrediente, aceeleași pentru fiecare blat, diferă doar ingredientul care dă culoarea diferită. În cazul nostru este vorba despre spanac proaspăt și pastă de roșii. Pentru a pregăti această ruladă avem nevoie de trei boluri, eventual și trei spatule.
Pentru blatul de culoare verde am folosit spanac verde pe care l-am pus la blender. Am trecut printr-o sită deasă amestecul și apoi am folosit doar sucul. După preferință se poate folosi tot spanacul fiert și apoi tocat foarte fin. Pentru blatul portocaliu am folosit pastă de roșii, dar se poate folosi și un sos dulce sau iute după preferință.
Ingrediente ruladă în trei culori:
- Pentru blatul galben:
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 100 gr. brânză telemea
- 1 lingură smântână
- 2 linguri ulei
- o jumătate plic praf de copt
- Pentru blatul verde:
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 1 lingură smântână
- o jumătate plic praf de copt
- sucul de la 200 gr. spanac proaspăt sau spanacul fiert și tocat mărunt
- sare după gust
- 2linguri ulei
- Pentru blatul portocaliu:
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 1 lingură smântână
- o jumătate de plic praf de copt
- 2 linguri pastă de rosii sau sos iute
- sare după gust
- 2 linguri ulei
- Pentru umplutură:
- 300 gr. cremă de brănză
- 100 gr.smântână
- sare
- 100 gr. șunculiță
Pentru fiecare culoare pregătim compoziția separat în câte un bol. Separăm cele două ouă. Amestecăm gălbenușul cu uleiul și sarea. Adăugăm smântâna și apoi făina cernută împreună cu praful de copt. Mixăm albușurile pănă obținem o spună tare apoi cu ajutorul unei spatule le încorporăm în amestecul de gălbenușuri cu mișcări ample de sus în jos.
În felul acesta procedăm pentru fiecare compoziție, pentru fiecare punând ingredientul care diferențiază culoarea. Punem în câte un poș fiecare compoziție și într-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem intercalat din fiecare poș.
Se lasă la copt în cuptorul preincălzit circa 25 minute. În acest timp pregătim compoziția pentru umplutură. Tăiem șunculița și o punem puțin la prăjit, doar cât să se rumenească puțin. Se amestecă apoi cu crema de brânză și smântâna și se lasă la rece până când o folosim.
Când rulada este coaptă o scoatem din cuptor și o rulăm cât timp este încă fierbinte. O lăsăm să se răcească astfel apoi o umplem cu compoziția de cremă de brânză și smântână. Se lasă la rece câte ore sau de preferat peste noapte inainte de servire.
Poftă bună!