Branzoaice cu branza de vaci si stafide

Branzoaice cu branza dulce si stafide

Cand vine vorba despre produsele lactate pe care aleg sa le consum ca atare sau in pregatirea unor feluri de mancare sunt foarte atenta. In aceasta perioada ma bucur sa fac parte din cei care testeaza produsele BIO Covalact de Tara. Am folosit o parte din aceste produse atunci cand am copt o tava cu branzoaice cu branza dulce si stafide.

Laptele folosit pentru obtinerea produselor BIO Covalact de Tara este un lapte de calitate superioara obtinut de la vacute crescute in ferme ecologice, hranite in aer liber, pe pasuni curate si cu furaje de cea mai buna calitate. Atat vacutele, hrana si conditiile lor de crestere, cat si produsele obtinute din laptele lor sunt atent verificate in privinta respectarii regulilor stricte de productie ecologica de catre organismele de inspectie si certificare.

Lactatele BIO Covalact de Tara sunt produse din lapte ecologic, in conditii speciale impuse de catre Organismul de Certificare ECOINSPECT. Laptele ecologic este provenit de la vaci care pasc vara pe pasuni nepoluate, care nu contin persticide, fertilizatori chimici, organisme modificate genetic. Iarna sunt hranite cu furaje care provin din surse ecologice, in ferme amplasate departe de zone poluate sau industriale. Aceste vaci nu primesc tratamente hormonale sau antibiotice.

Aluatul pentru aceste branzoaice este unul usor de pregatit, iar daca avem rabdare obtinem un preparat foarte bun si aromat. Acest tip de aluat este potrivit si pentru cozonac cu diverse tipuri de umpluturi. Este la fel de gustos si de pufos.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru aceste branzoaice cu branza dulce si stafide:

  • Pentru aluat
  • 650 gr. faina
  • 300 ml. lapte
  • 2 oua
  • 70 gr. unt moale
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • un praf de sare
  • 1 cub drojdie
  • 100 gr. zahar
  • Pentru umplutura de branza
  • 300 gr. branza dulce de vaci
  • stafide
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • alte arome dupa preferinta

Pregatire si timp de coacere

Inainte de a ne apuca sa facem propriu-zis aluatul trebuie sa pregatim drojdia. In acest sens trebuie sa frecam cu o lingura de zahar pana cand drojdia devine lichida, adaugam o lingurita de faina si putin lapte cald. Lasam sa creasca aproximativ 20 minute in loc ferit de curenti de aer. Cernem faina, punem restul de zahar, coaja rasa de lamaie sau portocala, alte arome dupa preferinta apoi adaugam si drojdia numai dupa ce am lasat-o la crescut.

Eu am framantat aluatul cu ajutorul unui robot de bucatarie, dar se poate la fel de bine framanta si la mana, doar ca dureaza putin mai mult. Dupa ce aluatul este bine framantat il lasam sa creasca aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul. Intre timp eu am pus stafidele sa se hidrateze intr-un amestec de apa si rom apoi le-am adaugat peste branza de vaci impreuna cu restul ingredientelor.

Dupa ce aluatul a stat suficient la dospit il modelam sub forma unui sul din care taiem 12-14 bucati egale. Luam fiecare bucata si o intindem cu sucitorul apoi punem cate o lingura din umplutura de branza de vaci cu stafide. Le impaturim cu atentie sa nu iasa branza si apoi le asezam in tava in care urmeaza sa le coacem. Le acoperim cu un prosop si le mai lasam la dospit aproximativ 45 minute. Incalzim cuptorul, le ungem cu galbenus apoi le lasam la crescut cca. 45 minute sau in functie de fiecare cuptor pana devin usor rumene.

Inainte de servire trebuie lasate sa se raceasca neaparat apoi dupa preferinta sa le pudrati cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Pofta buna!

Lasă un răspuns