Stiati ca…

  • Stiati ca 100 grame de rodie conțin 17% din nevoia noastră zilnică de vitamina C?
  •  Prajiturile din albus de ou vor creste foarte frumos daca la baterea albusului se adauga si o jumatate de plic de praf de copt.
  •  Mamaliga nu mai face cocoloase daca inainte de a pune malaiul la fiert il stropiti cu apa rece.
  •  Nucile bune pot fi deosebite de cele seci sau stricate prin introducerea lor intr-un vas cu apa. Cele bune se lasa imediat la fund, cele stricate, mai incet, iar cele seci plutesc la suprafata apei. Nucile bune se pun apoi la uscat, la soare.
  •  Dulceata se pastreaza mai bine si nu se zahariseste daca in timpul prepararii ei marginea vasului se va sterge cu o carpa curata, inmuiata in apa rece.

 

  •  Cimbrul este un puternic antiinflamator natural? Ajuta la tratarea racelilor, calmeaza tusea daca este consumat sub forma de ceai indulcit cu miere, stimuleaza pofta de mancare, are efect relaxant pentru muschi…
  •  Daca dorim ca pisica sa nu se urce pe masa sau sa vina in anumite zone ale casei, se strerg suprafetele respective cu apa si zeama de lamaie. Astfel pisica nu va mai veni niciodata acolo!
  •  Sparanghelul este mai scump decat alte legume deoarece se recolteaza manual? Tijele de sparanghel pot creste in 24 de ore 25 de cm?
  •   Sfecla face parte dintre legumele care este la fel de gustoasa atat in stare naturala cat si conservata?
  •  Mancarea bogata in licopen va protejeaza impotriva cancerului de prostata? In urma unui studiu efectuat pe parcursul a 6 ani, in cazul a 48.000 de barbati care consuma 10 sau mai multe portii de mancare cu rosii pe saptamana, s-a observat o scadere cu 45% a incidentei cancerului de prostata.
  •  Gustul iute al ridichilor provine din uleiul de mustar care se formeaza in coaja lor?
  •  Locuitoriidin Tara Galilor poarta si azi praz la palarii de ziua Sfantului David, in memoria victoriei Regelui Cadwaller din anul 640, impotriva saxonilor, batalie in care englezii si-au impodobit coifurile cu praz pentru a nu fi confruntati cu inamicul?
  • In Anglia cuvantul „corn” inseamna faina, iar in Scotia semnifica ovaz? Leguma pe care americanii o cunosc sub numele de „corn” este echivalentul porumbului in alte tari.
  •  Prin prepararea morcovilor in putina grasime, beta-carotenul este mult mai usor absorbit in organism?
  •  O cana de 700 ml cu mazare verde proaspata contine mai multe proteine decat un ou?
  •  Florile de dovleac pot fi umplute si servite ca aperitiv? Florile masculine, care nu au atasat un dovlecel mic, sunt cele mai bune. Umpleti florile cu branza de capra impreunata cu verdeturi aromate, le inchideti si le prajiti in ulei incins. Se scurg pe servetele de hartie.
  •  Dovleacul este un mare consumator de substante nutritive din sol, asa ca ar fi bine ca anul urmator sa cultivati legume diferite, cum ar fi varza sau salata?
  •  Ciupercile proaspat gatite contin de 3 ori mai mult potasiu si niacina, de 2 ori mai mult fier si de 15 ori mai multa riboflavina fata de ciupercile conservate?
  •  Coaja cartofilor este mai bogata in vitaminele B, fibre, fier, calciu, potasiu si zinc decat miezul acestora?
  •   Un ardei gras rosu contine de 11 ori mai mult beta-caroten decat unul verde? Si de 3 ori mai multa vitamina C?

Lasă un răspuns