Sfaturi utile

  • Cand punem ouale la fiert, trebuie sa punem in apa putina sare, pentru a nu se sparge coaja.
  • Atunci cand pastram cutiile de plastic inchise ermetic punem o lingurita de sare pentru a nu capata miros.
  • Cand taiem un ardei iute trebuie sa ne ungem cu putin ulei pentru a nu ne ustura mainile.
  • Pentru a nu inmugurii cartofii, trebuie sa punem un mar intre ei.

 

  • Daca ne ardem in bucatarie se poate pune peste arsura putin mustar care va impiedica formarea basicilor , dar amelioreaza si usturimea.
  • Ca sa ramana orezul intreg si alb trebuie sa punem in apa de fiert o felie de lamaie.
  • Pentru a iesi fine si cremoase cremele de ciocolata, trebuie sa topim ciocolata intr-o cescuta de cafea, nu de apa .
  • Legumele isi pastreaza  culoarea daca nu punem capacul pe oala in care fierb, iar in apa se adauga si o lingurita de bicarbonat.
  • Petele de grasime se curata foarte bine cu spuma de ras.
  • Dca vrem sa curatam un cuptor cu microunde trebuie sa punem un vas mic cu apa si cateva felii de lamaie si il pormin pentru 10 minute. Cuptorul se va curata imediat si va mirosi si frumos.
  • Ca sa nu se lipeasca mancarea intr-o tigaie atunci cand o incalzim trebuie  ca tigaia sa nu fie rece.
  • Pentru a obtine niste snitele mai crocante trebuie sa punem in compozitia prin care dam carnea putin praf de copt. Se pun apoi la prajit in ulei incins si se scot pe un servetel de bucatarie pentru a inlatura surplusul.

Lasă un răspuns