Cateva obiceiuri bune care, uneori, au efecte negative asupra sanatatii

Toti oamenii au obiceiuri pe care le respecta in fiecare zi. Insa putini stiu ca aceste obiceiuri au efecte negative asupra organismului.

De exemplu, prea multa odihna duce la sedentarism si scaderea capacitatilor fizice; exercitiile fizice fara masura duc la reducerea masei musculare, etc.

Multi dintre noi folosim geluri de maini dezinfectante. Unii le folosesc chiar in exces, ajungand sa se dezinfecteze dupa ce ating fiecare obiect. La fel ca si in cazul spalarii foarte des a mainilor si in acest caz pielea mainilor este afectata. Este indicat sa se foloseasca gel dezinfectant pe baza de alcool pentru ca gelurile dezinfectante simple nu omoara toate organismele.

Utilizarea mai multor produse de ingrijire a pielii in acelasi timp ne fac mai mult rau decat bine. Pentru fiecare tip de piele trebuie unn anumit tip de creme si multa lume nu citeste cu atentie lista ingredientelor. Putina lume stie ca este necasar un termen de cca 40 de zile pentru a se obtine un rezultat in urma utilizarii unei creme. Majoritatea asteapta cateva zile, apoi schimba crema. Este bine sa utilizam creme cu ingrediente naturale.

Spalatul pe dinti dupa fiecare masa poate creea probleme atat dintilor cat si gingiilor. Este bine sa consumam dupa un anumit timp dupa ce am terminat de mancat doua mere sau morcovi in locul spalarii dintilor. Pentru a curata dintii de unele resturi putem clatii gura energic de cateva ori. Este necesar spalarea dintilor de doua ori pe zi si neaparat o data sa fie seara.

Exista oameni care merg in fiecare zi la sala de sport. Desii obtin unele rezultete cardio, nu obtin si slabire sau dezvoltarea musculara asa cum isi doresc. Acest lucru se intampla pentru ca organismul se obisnuieste cu aceste programe. Prin repetarea uneori obsesiva a unor tipuri de exercitii, articulatiile au de suferit.

Prin urmare, trebuie sa tinem cont ca aceste obiceiuri care sunt sanatoase ne pot face uneori mai mult rau decat bine!

 

 

 

Lasă un răspuns