Mini tarte cu spanac si branza

Ingrediente pentru tarta:

  • 225 gr. faina

-1 ou

-100 gr. unt

-1 praf de sare

Ingrediente pentru compozitie:

-1 kg.spanac proaspat

-3 oua

-300 gr.branza sarata

  • condimente dupa preferinta

  • 2 linguri smantana

Se pun ingredientele pentru blat intr-un castron si se framanta nu prea mult. Se obtine un aluat bine legat pe care il dam la frigider pentru o ora( in congelator).

Dupa ce s-a racit se intinde o foaie pe care o asezam in forma de copt pentru tarta. Intepam din loc in loc cu o furculita si o coacem 10 minute.

Intre timp pregatim compozitia de spanac. Se da pe razatoare branza, se amesteca cu ouale batute si smantana.

Spanacul se spala foarte bine si se opareste in apa. Se lasa apoi la racit dupa care se toaca marunt si se adauga la compozitia de branza si oua. Se condimenteaza dupa preferinta cu piper, oregano, iar daca branza nu este sarata mult se mai adauga si putina sare.

Se scoate blatul din cuptor, se pune compozitia de spanac si se mai da la cuptor pentru inca 20 minute sau pana cand compozitia este bine legata.

Inainte de servire se lasa sa se raceasca foarte bine.

P.S.

Eu am folosit spanac proaspat pe care nu l-am mai oparit – l-am spalat foarte bine, l-am taiat in fasii subtiri, apoi l-am adaugat la compozitia de branza cu oua si smantana.

Spor la treaba!

Pofta buna!

Picture 002

Picture 003

 

 

 

Lasă un răspuns