Shakespeare pe intelesul tuturor. Let’s speak English!

    Cunoasterea unei limbi straine nu mai este de mult timp un lux, o dovada a unei educatii alese sau a unor studii in strainatate.

    In perioada pe care o traim, in care ‘’globalizare’’ este cuvantul care o descrie cel mai bine, limba engleza a devenit un must. Fie ca avem nevoie de comunicarea in engleza la locul de munca, fie ca vrem sa ne descurcam cand mergem intr-o tara straina, engleaza reprezinta un limbaj universal, pe intelesul tuturor.

    Eu am prins vremurile in care limba rusa era obligatorie in scoala si nu am avut sansa de a invata limba engleza. Abia la varsta adulta mi-am dat seama cat de mult am pierdut nestudiind engleza de la varsta frageda.

    Piata este suprasaturata de pagini web, academii sau freelanceri care ofera cursuri de limba engleza, gratis sau contra cost. Aparent, par accesibile tuturor, dar, de fapt, sunt destul de inabordabile si rigide in ceea ce priveste programul, tarifele si metodele de evaluare.

    Am mers la cursuri, le-am abandonat, am invatat singura sau cu professor, le-am incercat pe toate. Dar niciodata nu am fost pe deplin multumita de nivelul meu de limba engleza. Si niciodata nu am intalnit pe cineva care sa raspunda pe deplin cerintelor mele: un orar flexibil, preturi accesibile, pregatire asidua pentru examenele de certificare. Aproape mereu m-am simtit asemanata cu un portofel din care ies banii pentru curs, nefiind important cat si ce am invatat.

    Probabil toata lumea stie expresiile consacrate ale unor fosti presedinti, care in discursurile lor oficiale au dat cu limba engleza de toti peretii. “Sulaina cenăl”, “aviara gripa” sau “Ză dacs cams from ză tracs” (ultima expresie fiind la ani lumina distanta de intelesul initial, mai precis “dacii se trag din traci”) sunt doar cateva incercari esuate de a vorbi limba engleza. Radem, glumim, dar nu as vrea sa fiu pusa in asemenea situatie, nici macar daca as fi la teatrul comic pentru copii.

    La recomandarea sorei mele care este traducator autorizat si este mereu la curent cu tot ceea ce este nou pe piata in ceea ce priveste limbile straine, am decis ca cea mai buna metoda pentru mine o reprezinta cursurile de engleza online.

q

    Am descoperit cu o uimire placuta cursurile de engleza , o platforma profesionala de e-learning. Practic, este ca si cum am face meditatii la un click distanta.

    Este impropriu spus ca aceste cursuri se desfasoara fara profesor, pentru ca ele ofera posibilitatea unor cursuri si pe skype sau sesiuni live pe facebok, un profesor fiind la dispozitia cursantilor.

    In spatele acestei pagini se afla o persoana profesionista, pasionata de limba engleza si de tot ce presupune cultura lui Shakespeare.

    English for all  ofera o gama variata de cursuri, de la face to face, la cursuri pe skype, sesiuni live pe facebok pentru dezvoltarea abilitatilor de a conversa.

    Platforma este accesibila, oricand si la orice ora, iar tarifele incep de la 99 de lei/curs. Avantajul acestor cursuri fata de cursurile online oferite gratis este acela ca acestea sunt asistate de un profesor, testele sunt corectate si stim exact unde am gresit, avand parte de coaching pe toata durata cursurilor. Si ce este cel mai important: se pune accent si pe conversatie, nu doar pe predarea gramaticii.

      Niciodata invatarea unei limbi straine nu a fost mai la indemana si simpla. Incearca si vei vedea rezultatele.

 

 

 

Un gând despre &8222;Shakespeare pe intelesul tuturor. Let’s speak English!&8221;

Lasă un răspuns