Astăzi vă povestesc despre sfeclă. Până să cumpăr storcătorul de fructe cu presare la rece aveam obiceiul de a consuma sfeclă atât fiartă cât și coaptă. Acum am descoperit că îmi place și sucul de sfeclă.
Deși are uneori un gust pregnant sau e prea dulce, sfecla are numeroase beneficii pentru organism.
- Sfecla roșie este o sursă foarte mare de antioxidanți și de nitrați naturali. Aceștia ajută la o bună circulație a sângelui.
- Sfecla roșie conține vitaminele A, C, E, B1, B2, B2, C, acid folic, dar și fibre, magneziu, fier, cupru și fosfor.
- Sfecla roșie scade tensiunea arterială și te protejează de bolile cardiovasculare. Consumul ei ajută la dilatarea arterelor și împiedică formarea cheagurilor și depunerea colesterolului pe vasele de sânge. În plus, conținutul crescut de potasiu ajută la întărirea mușchiului inimii.
- Sucul proaspăt de sfeclă roșie are efect antiinflamator și este un remediu eficient pentru stările de epuizare fizică. Pentru efectul său energizant, sucul de sfeclă roșie este recomandat să fie consumat dimineața.
- Sfecla roșie are calorii puține. Sfecla roșie nu îngrașă. Chiar daca este dulce, sfecla roșie are puține calorii – o cană (adică 170 grame) conține numai 75 calorii.
- Pigmentul care dă sfeclei acea culoare intensă mov-roșiatică este un agent anticangerigen foarte puternic. Cercetările în domeniu arată că sfecla roșie este de un real ajutor în lupta contra cancerului de colon.
Momentan eu fac suc de sfeclă în combinație cu măr verde sau portocală. Sucul simplu de sfeclă nu prea îmi place deoarece are un gust mai pregnant și cam dulce pentru gustul meu. Uneori poate provoca și o stare de greață.
Această combinație este deosebit de bună ce îmi dă energie de dimineață până la prânz.
Mâine vă povestesc despre combinația de portocale și morcov.