Imi plac foarte mult ciupercile si de aceea nu ratez nicio ocazie de a gati ceva cu ele. Cel mai mult imi place ciulamaua. Este foarte aromata si imi place sa pun mult marar si usturoi.
Nu este un fel de mancare greu de facut si nu trebuie sa stam mult prin bucatarie pana este gata mâncarea. Putem face in paralel si mamaliga si asa terminam si mai repede toata treaba.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente
- 500 gr.ciuperci
- 2 linguri rase de faina
- 1 capatana de usturoi
- sare, piper dupa gust
- 1 legatura de marar
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 foaie de dafin
Desi multa lume spune ca ciupercile nu se spala ci doar se sterg foarte bine cu un burete curat eu prefer ca dupa ce le curat sa le trec printr-un jet de apa rece. Dupa ce le-am curatat le tai in bucati potrivite sau in felii subtiri – dupa preferinta.
Ceapa si morcovul se curata si se taie marunt dupa care se pun la foc potrivit cu putin ulei. Când ceapa de vine sticloasa se adauga si ciupercile si se amesteca putin. Se adauga condimentele, usturoiul pisat si foaia de dafin si se lasa sa fiarba incet in sucul lasat de la ciuperci.
Intr-un bol mic se pune faina cu 2,3 linguri de apa si se amesteca bine fara a avea cocoloase. Se pune peste ciuperci si se mai lasa putin la fiert pana sosul este bine legat. Se adauga apoi verdeata si mâncarea este gata.
La momentul servirii se poate adauga si o lingura de smantana.
Se serveste cu mamaliga calduta.
Pofta buna!