Aceasta reteta nu trebuie sa lipseasca din caietul cu retete, mai ales daca veti in familie doritori de asa ceva. Este foarte usor de facut si nu necesita mult timp de pregatire. Este foarte potrivit pe o felie de paine neagra cu seminte sau cu orice fel de alta paine doriti. Nu trebuie ingrediente foarte multe.
Sunt foarte multe retete de pate din ficat de pui, dar eu o am pe aceasta de foarte mult timp si nu am dat gres niciodata. Imi place pentru ca nu iese foarte gras, iar produsul finit este deosebit de fin si usor.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente
- 1 ceapa medie
- 1 morcov de marime potrivita
- 250 gr. piept de pui taiat cubulete
- 350 gr. ficat de pui
- putin cimbru
- 1 lingura de paste de tomate
- 150 gr. unt rece
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 250 ml supa de pui
- sare si piper dupa gust
Se incinge uleiul intr-o tigaie imcapatoare si se calesc legumele taiate cubulete impreuna cu pieptul de pui si ficatul foarte bine curatat si spalat.Dupa ce s-au rumenit se adauga supa de pui si se lasa totul la fiert cateva minute pana scade tot lichidul. Adaugam cimbrul, pasta de tomate, sarea si piperul dupa gust si mai lasam pe foc 4-5 minute.
Se toarna tot continutul intr-un blender si se mixeaza 2-3 minute, apoi se adauga untul rece treptat.
Se mixeaza totul pana se obtine o compozitie cremoasa, fina. Se pune intr-un bol de sticla si se da la frigider. Pentru a nu se oxida deasupra se topeste putin unt si se pune pe toata suprafata, imediat dupa ce am pus pateul in castronul de sticla. Se pastreaza foarte bine la frigider.
Este un preparat potrivit si pentru copii pentru ca nu contine aditivi si colorant ca cel din comert, iar daca sursa din care provin carnea si ficatul de pui este una sigura este cu atat mai bine pentru ca in acest fel beneficiem si de vitaminele si mineralele care se gasesc in ficatul de pui.
Pofta buna!