Cine nu isi aminteste de acesti biscuiti spritati minunati facuti cu acea forma ce se atasa la masina de tocat carne? Sunt acei biscuiti pe care mama si bunicul ii faceau mai ales iarna, de sarbatori. Opreau expre putina untura curata pentru aceasta reteta. Daca se fac in perioada postului se foloseste margarina in loc de untura si ii putem face si in alta perioada a anului.
Aroma care invaluia toata casa nu se uita niciodata. Acesti biscuiti sunt foarte spornici si este indicat sa ii pregatim cu cateva zile inainte pentru a avea timp sa se fragezeasca putin.
Sunt foarte potriviti langa o ceasca cu cafea dimineata sau seara cu o cana de lapte cald.Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- o jumate de pachet de margarina
- 2 linguri de zahar
- 1 lingura otet
- 10 linguri de apa minerala
- 1 plic paraf de copt
- faina cat cuprinde- aproximativ 300 gr.
- 1 praf de sare
Cum se pregatesc cei mai buni biscuiti spritati:
Se freaca foarte bine margarina care trebuie sa fie tinuta la temperatura camerei cu zaharul apoi se adauga restul de ingrediente. Se framanta bine pana obtinem o coca ferma. O lasam circa o jumatate de ora la frigider, timp in care montam masina de tocat carne cu acea forma de biscuiti atasata.
Se formeaza biscuitii pe care ii punem in tava de copt si ii bagam la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit. Cuptorul trebuie sa fie incalzit inainte.
Dupa ce s-au copt ii putem pudra cu zahar cu aroma de vanilie.
Gata! Asta e tot! O reteta deosebit de usoara de biscuiti spritati, dar foarte gustoasa!
P.S.
- Daca folositi untura trebuie 6-7 linguri pline bine si 2 oua; in rest se pregateste reteta la fel ca in descrierea de mai sus;
- Dupa gust se poate folosi mai mult zahar in compozitie, iar cel pentru pudrat este optional;
- Se pot face biscuitii si cu un pistol anume pentru biscuiti, nu doar cu masina de tocat carne.
Puteti pregati si alte retete de biscuiti, de exemplu biscuiti cu unt de arahide sau biscuiti cu ghimbir.
Pentru alte retete gasiti inspiratie si aici.
Pofta buna!