Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiți cu unt de arahide- rețetă simplă

Eu sunt convinsă că sunt foarte puțini cei care pot spune că nu le place untul de arahide. Mâncat pe pâine prăjită, într-un sandwich, în combinație cu diferite fructe sau mâncat așa simplu direct din borcan nu are cum să nu placă cuiva indiferent de gusturile lui. Când cumpărăm unt de arahide trebuie să avem grijă la ce scrie pe etichetă. În primul rând nu trebuie să conțină ulei de palmier. Este foarte bogat în acizi grași saturați care sunt dăunători organismului. Trebuie să nu conțină foarte multă sare și zahăr. Acest unt de arahide are o serie de beneficii asupra organismului dacă este consumat cu moderație. Ajută la menținerea unei valori bune a colesterolului, este o importantă sursă de vitamine E, B6, magneziu, potasiu. Datorită acestor beneficii încerc să îl folosesc și eu în diferite preparate. De această dată l-am folosit la biscuiți cu unt de arahide și ciocolată.

Acești biscuiți sunt deosebit de gustoși și potriviți numai bine dimineața lângă o cană cu lapte cald.

Amestecul omogen pentru biscuiți

Căutând rețeta perfectă a biscuiților cu unt de arahide și ciocolată am găsit o rețetă și în cartea de rețete a Principesei Margareta a României – Cartea regală de bucate. O voi încerca însă altă dată și voi reveni cu rețeta.

:


Pentru rețeta noastră de astăzi avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 gr.făină
  • 200 gr. unt de arahide
  • 50 gr. zahăr
  • 1 ou
  • 150 gr.ciocolată cu lapte
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de praf de copt.
  • diferite arome după preferință

Înainte de a ne apuca să pregătim acești biscuiți cu unt de arahide trebuie să pornim cuptorul. Cernem foarte bine făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Amestecăm oul cu untul de arahide, zahărul, apoi adăugăm făina. Amestecăm atât cât să obținem o compoziție omogenă. Adăugăm ciocolata tăiată bucățele mici și aromele. După ce obținem un amestec omogen formăm mici biluțe pe care le punem în tava de copt. lăsând spațiu între ele.

Biscuiții înainte de copt

Lăsăm tava la copt timp de 10-15 minute, în funcție de cuptor. Trebuie să îi urmărim pentru că se coc foarte repede. Când încep să se rumenească pe margine sunt gata copți. Dacă dorim să fie mai crocanți îi mai ținem 2 minute în plus.

Deși pot avea aspect de necopt nu trebuie să ținem biscuiții cu unt de arahide foarte mult la copt pentru că se vor întări foarte tare.

Cu un pahar cu lapte cald…
sau cu o cafea aromată

Acești biscuiți cu unt de arahide și ciocolată sunt foarte ușor de pregătit chiar și cu un simplu tel sau o spatulă. Nu ne trebuie neapărat un mixer.

Sper să încercați această rețetă. Puteți să încercați și alte rețete la fel de gustoase ca aceasta: biscuiți cu ghimbir, biscuiți șprițați.

Poftă bună!

P.S. Puteți folosi 100 gr. zahăr dacă preferați biscuiții mai dulci. Se poate înlocui ciocolata cu lapte cu cea amăruie, neagră cu diferite concentrații de cacao.

Lasă un răspuns