SergianaGrup

Sergiana Grup, Dinamică şi Responsabilitate

În 25 de ani de existenţă, Sergiana a parcurs un traseu spectaculos, într-un ritm alert, cel mai adesea cu mai multe proiecte de anvergură lansate simultan pe direcţii de dezvoltare diferite. Aşa s-a ajuns la un sistem integrat de la cultura cerealelor şi producerea furajelor, până la producţia şi comercializarea cărnii şi a preparatelor din carne, alături de o retea de restaurante. Iar pentru cei care sunt părtaşi la asta, viaţa fiecăruia împrumută câte ceva din momentele şi spiritul Sergiana.

Aşa că atunci când vorbim despre responsabilitate socială, ştim că asta înseamnă să întorci o parte din realizările tale, ca om şi companie, către comunitatea în care ai rădăcinile. Facem asta ajutând pe cineva aflat într-un moment de răscruce, sau apropiind căldura sărbătorilor de oameni care sunt apăsaţi de nevoi, sau încercând să păstrăm ceva curat, pentru copii noştri, în natura ce ne înconjoară.

S-a început prin a răspunde unor solicitări de sprijin adresate companiilor din Grup. Au ajutat atât cât au putut, atât cât le-au permis resursele şi posibilitatea de a se organiza repede. De ceva timp însă, s-s creeat Asociatia Sergiana Grup, iar acum isi dorim ca aceasta să canalizeze energiile prin proiecte sau programe adresate comunităţii, astfel încât implicarea socială să ajungă la alt nivel.

În acest sens, au iniţiat proiectul  „Împreună pentru oameni şi natură”. Prima acţiune s-a materializat printr-o mare curăţenie pe pajişti şi pâraie din zona Poiana Mărului.  Îmbucurător şi surprinzător a fost faptul că au participat colegi din toate departamentele, unii dintre ei ni s-au alăturat chiar din alte judeţe, iar cel mai tânăr participant abia împlinise 18 luni! El şi-a asistat, din cărucior, mama pe întregul traseu.

S-au adunat cu această ocazie circa 200 de saci menajeri, aproximativ 1600 de litri de gunoaie de toate tipurile, iar toţi participanţii au fost de acord că vor recidiva.


Finalul de an a fost marcat de acţiuni caritabile

În atenţialor au fost vârstnicii, copiii aflaţi în situaţie de risc, sau copii şi tineri cu dizabilităţi. „Cadouri pentru Bunici” şi „Carnavalul Fulg de Nea” sunt două dintre acţiunile pe care le-au realizat prin parteneriat cu Directia de Asistenţă Socială  Braşov. Cât despre această colaborare trebuie să spunem, încă o dată, că a fost o experienţă cu valoarea unui succes. Mai mult, această colaborare a conturat un mod de lucru pe care vrem ca în 2019 să-l extindem şi la alte proiecte. Pentru că parteneriatul cu instituţii sau organizaţii care dovedesc că deţin expertiză într-un anume domeniu ne-a ajutat să ne concentrăm spre ceea ce puteam şi doream să facem: să ajutăm oameni.


Au spus că vor continua.

Au colegi care lucrează la proiecte caritabile centrate pe lunile aprilie, iunie şi decembrie, reunite sub genericul „Sărbătoare, pentru Fiecare!”.   Ca în fiecare an, dincolo de acestea, vor căuta să răspunda şi unor solicitări punctuale. Isi doresc să extinda aria parteneriatelor, iar pentru asta au făcut deja câţiva paşi. Vor încerca să participe la campanii de plantări de arbori, pentru că sunt solidari cu cei care vor şi ştiu cum se fac astfel de lucruri, ba mai mult încearcă să se opună astfel mutilării naturii ce ne înconjoară.  Isi doresc implicarea în campanii de donare de sânge pentru că sunt siguri că aşa vor putea să ajute oameni în suferinţă. 


În planul acţiunilor programate şi aflate deja în derulare, Asociaţia Sergiana Grup este în plină campanie de strângere de fonduri prin redirecţionarea procentului de 2% din impozitul pe salariu. Isi propun să depăşeasca nivelul atins în 2018, când 810 persoane au optat pentru dirijarea acestui procent către Asociaţie.

Sunt bucurosi să anunţe că se numărăm printre cei care sprijină trei dintre proiectele importante ale publicistului Cosmin Dragomir. Este vorba de reeditarea a trei lucrări de gastronomie care însumează adevărate pagini de istorie naţională în acest domeniu. Este vorba despre volume de secol XlX semnate la acea dată de Maria Maurer, Mihail Kogălniceanu şi Constantin Negruzzi, şi Johann Carl Hintz ( sau Hinţescu ). Fiecare dintre lucrările acestor autori acoperă cu predilecţie o anumită arie geografică, începând cu Ţara Românească, Moldova, iar despre cartea lui Johann Carl Hintz ne mărginim să amintim doar că a apărut în 1884 la Braşov şi vorbeşte despre bucătărie românească, germană, maghiară şi franţuzească.


Pentru că spiritul Sergiana se manifestă dinamic, iar noi aşa înţelegem noţiunea de responsabilitate.

Lasă un răspuns