Ouă umplute cu crema de avocado și pate

Ouăle umplute constituie un aperitiv ușor de pregătit și destul de rapid, dar și foarte gustos și arătos. Aceste ouă umplute sunt potrivite fie pentru o masă festivă fie pentru o masă în familie. Se pot folosi diferite umpluturi, de la o simplă maioneză, muștar, crema de anchois, cremă de avocado, ton sau iaurt cu castraveți. Eu am ales pentru această rețetă cremă de avocado cu brânză și pate din ficat de pui făcut în casă.

Despre avocado se spune că este unul dintre cele mai hrănitoare fructe din lume, ce conţine grăsimi, vitamine, minerale şi fibre, un fruct care nu este acid, nici alcalin şi care se digeră repede. Avocado este o sursă bogată în vitamina E, este anticancerigen, menţine un nivel al colesterolului în limite normale şi este benefic pentru prostată.

Sunt foarte multe rețete de pate din ficat de pui, dar eu o am pe aceasta de foarte mult timp și nu am dat greș niciodată. Îmi place pentru că nu iese foarte gras, iar produsul finit este deosebit de fin și ușor. Rețeta acestui pate din ficat de pui cu toate ingredientele și modul de preparare le găsiți aici.

Pentru crema de avocado cu brânză pe care o folosim la aceste ouă umplute avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 avocado bine copți
  • zeamă de la o jumătate de lămâie
  • 1 cățel de usturoi
  • sare, piper după gust
  • 150 gr. cremă de brânză

Modul de pregătire al acestor ouă umplute cu cremă de avocado și pate din ficat este unul foarte simplu.

Se fierb ouăle cât să fie tari,se curăță și se lasă să se răcească bine înainte de a fi umplute. După ce s-au răcit se taie în jumătăți și se scoate gălbenușul din fiecare jumătate.

Scoatem miezul din cele două fructe de avocado și îl pasăm cât să obținem o cremă. Adăugăm și brânza, usturoiul dat pe răzătoarea mică,zeama de lămâie, sarea și piperul. Amestecăm foarte bine toate ingredientele apoi umplem jumătățile de ou.

În cei aproape 70 de ani de când domnește, nedetronată de nimeni, în bucătăriile noastre, Sanda Marin a ajuns să însemne pentru români gustul mâncării de acasă. Acesta e ingredientul secret din cele peste 1500 de rețete adunate în prezenta ediție integrală. În această carte de bucate găsim mai multe rețete pentru inspirație alături de rețetele de ouă umplute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns