Lebede cu cremă de vanilie

Nouă ne plac foarte mult eclerurile și le facem des chiar dacă nu este vreo ocazie specială. Folosim diverse umpluturi de la crema de vanilie, crema de mascarpone cu frișcă, crema de ness, diverse fructe de pădure. Plăcându-ne foarte mult am zis că pot să fac ecleruri și sub altă formă. Așa am ajuns la lebede cu cremă de vanilie. Sunt la fel de bune, dar și foarte aspectuase.

Lebedele cu cremă de vanilie constituie o prăjitură delicată și totodată ușoară, fără să pună probleme în timpul pregătiri. Nu trebuie să folosim multe ingrediente.

De câte ori pregătesc aceste lebede cu cremă de vanilie îmi aduc aminte de copilărie. Stăteam pe aceeași scară cu una dintre colegele de școală primară și în fiecare an de ziua aniversară mama ei făcea aceste prăjituri. Erau așa de gustoase și de aromate! Îmi aduc cu mare plăcere aminte de acele lebede cu cremă de vanilie.

Toate ingredientele și modul de pregătire al eclerurilor sunt prezentate detaliat aici.

Potrivit gotravel.ro Lyon este capitala gastronomică a lumii. Este la acest capitol la mare concurență cu Paris. Aici eclerul este considerat specialitatea casei. Creativitatea patiserilor francezi nu are limite atunci când vine vorba de ecleruri. Aici se folosesc atât de multe combinații de creme și decoruri că nu știi efectiv pe care să le încerci.

Poftă bună!

Lasă un răspuns