Această ruladă aperitiv cu spanac și cremă de brânză are un impact vizual puternic, dar și un gust deosebit de bun. Este umplută cu o cremă fină de brânză proaspătă de vaci la care am adăugat puțină smântână pentru a avea o consistență mai cremoasă.
Pentru că tot sunt eu îndrăgostită de tot ce este verde, am reușit să îmi utilez aproape în întregime bucătăria numai cu electrocasnice în diferite nuanțe de verde. Au scăpat doar frigiderul și aragazul, pentru frigider suntem în tratative:) Acum a venit și rândul clătitelor să fie verzi. Eu gătesc cu mare plăcere de fiecare dată,dar acum am pregătit aceste clătite cu o plăcere și mai mare, iar rezultatul final a încântat pe toată lumea de la masă.
O ruladă aperitiv cu spanac și cremă de brânză se pregătește foarte ușor și necesită puțin mai mult timp la coacerea clătitelor.În rest trebuie să avem puțină răbdare să stea puțin la frigider înainte de servire.
Ingrediente și mod de preparare pentru o ruladă aperitiv cu spanac și cremă de brânză:
- Pentru clătite:
- 2 ouă
- 200 ml. suc de spanac
- 250 gr. făină
- 500 ml.apă minerală
- puțină sare
- Pentru crema de brânză:
- 500 gr. brânză proaspătă de vaci
- 200 gr. smântâna
- sare și piper după gust
Spălăm foarte bine frunzele de spanac cu mare atenție pentru a nu mai avea nisip sau alte corpuri străine. Punem frunzele într-o cană mai înaltă, adăugăm puțină apă minerală și le pasăm cu blenderul. Strecurăm amestecul și păstrăm doar sucul.
Cernem bine făina și o amestecăm cu cele două ouă. Punem treptat și apa minerală rămasă, sucul de spanac și amestecăm bine cu un tel. Trebuie să obținem un aluat de consistența smântânii. Această rețetă este pentru clătitele clasice însă o putem folosi atât la cele pe care le umplem cu gem dacă punem puțin zahăr sau dacă punem puțină sare le putem umple cu diferite amestecuri sărate. Trebuie să lăsăm acest aluat să se odihnească puțin înainte de a începe să facem clătitele.
Între timp pregătim crema de brânză. Punem smântâna peste brânza proaspătă de vaci,sarea,piperul și amestecăm cu o spatulă. Nu insistăm mult, doar cât să obținem un amestec omogen. O lăsăm la frigider până sunt gata toate clătitele.
Cum facem clătitele cu spanac:
Ungem o tigaie cu puțin ulei și o lăsăm să se încălzească bine. Cu un polonic luam din compoziția de clătite și punem în acea tigaie bine încinsă. Când vedem că este coaptă pe acea parte o întoarcem și pe cealaltă parte. Durează cam 1 minut pentru fiecare parte pentru a obține o clătită coaptă uniform fără a fi arsă.
După ce am copt toate clătitele trebuie să le lăsăm să se răcească foarte bine înainte de a asambla rulada. Așezăm clătitele pe o foaie de copt una lângă alta, ușor suprapuse. Rulada mea este compusă din 10 clătite așezate câte două una lângă alta, pe cinci rânduri.
Întindem crema de brânză pe toată suprafața și apoi le rulăm cu atenție. Nu le strângem foarte tare pentru că e posibil să se rupă clătitele. Învelim rulada în acea foaie de copt și o lăsăm la frigider măcar 1 oră înainte de servire. Opțional puteți pune peste crema de brânză și câteva bucățele de mușchi afumat sau ton afumat.
Poftă bună!
P.S.
Pentru clătite în varianta de post găsiți toate detaliile și ingredientele de care avem nevoie aici. Și acestea se pot umple fie cu gemul preferat fie cu o cremă de brânză tofu.